Göz Sorunları İçin Şifa Kaynağı Besinler! Uzman İsim Açıkladı!

Göz Sorunları İçin Şifa Kaynağı Besinler! Uzman İsim Açıkladı!
Uzman isimden gözler için tam bir şifa kaynağı olan besinler açıklandı. Bu gıdalar, katarakt, göz merceğinin bulanıklaşması, göz kuruluğu ve glokomu önlemeye yardımcı özellikleri var! İşte detaylar...

Göz sağlığı oldukça önemlidir. Havuçlar ya da daha spesifik olarak içindeki vitaminler göz sağlığımız için önemli olmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda, beş gıdanın katarakt, göz merceğinin bulanıklaşması, göz kuruluğu ve glokomu önlemek için yardımcı olabileceğini ortaya koymakta.

Ayrıca yaş kimselerde geri dönüşü mümkün olmayan görme kaybının en yaygın sebebi olan yaşa bağlı makula dejenerasyonuna karşıda koruma ihtimali yok değil. Diyetisyen Pınar Demir’den göz için tavsiyeler!

Göz sağlığınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, bu besinlere dikkat edin. Bu besinler daha fazla tüketerek gözlerinizden daha çok verim alabilirsiniz. Bir yandan göz sağlığınızı koruyup bir yandan da gözleriniz için olası bir hastalık riskinin önüne geçebilirsiniz.

Diyetisyen Pınar Demir’den göz sağlığını korumak ve en üst düzeye çıkarmak için birtakım besin tavsiyeleri geldi. Sizler de bu tavsiyeyi göz önünde bulundurun, göz sağlığınızı koruyun.

HAVUÇ

Havuç, vücudun A vitamini yapmak adına kullanmış olduğu beta-karoten içermektedir. A vitamini göz sağlığı için çok önemlidir. Onsuz yada yetersiz miktarlarda, düşük olan A vitamini seviyeleri göz de kurumaya, kornea skarlaşmasına ve gece körlüğüne neden olabilir. Görme kaybına kadar götürebilir.

KALE

Lahana, ıspanak ile brokoli gibi koyu yeşil yapraklı olan sebzeler, retinada yüksek konsantrasyonlarda bulunmakta olan antioksidan lutein ve zeaksantin açısından zengin olmaktadır. Bu antioksidanlar bir filtre görevinde olup retinayı mavi ışığa zarar vermekten alıkoyar.

KIRMIZI BİBER

Kırmızı biber, kivi, turuncu ve kırmızı meyve ile sebzeler, katarakt gelişimini engellemeye yardımcı olabilecek başka bir antioksidan olan C vitaminini barındırır.

SOMON

Balık bilhassa somon omega-3 yağ asitleri ile dolu olmaktadır. Omega-3 yağ asitleri retinanın sağlığını korumak ve gözde kuruluğun önüne geçmek için yardımcı olabilmektedir. Somon, sardalye ve ringa balığı en çok omega-3 barındırır.

İSTİRİDYE

İstiridye, yaşa bağlı makula dejenerasyonunun ilerlemesini yavaşlatma ihtimali olan çinkoyla yüklüdür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.