Taşınmak İsteyen Depremzedeler Fırsatçı Nakliyecilerle Karşılaştı! Fiyatlar 40 Bin Liraya Kadar Yükseldi!

Taşınmak İsteyen Depremzedeler Fırsatçı Nakliyecilerle Karşılaştı! Fiyatlar 40 Bin Liraya Kadar Yükseldi!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında kimi vatandaşlar başka şehirlere taşınıyor. Fakat depremzedeler bu sefer de fırsatçı nakliyecilerin ücretleri ile karşılaşıyor. Önceden 18 bin olan fiyatı şimdi 40 bine kadar çıkardılar! İşte detaylar...

Binlerce evsiz kalan vatandaş, farklı şehirlere göç etmeye başladı. Yaşanan yoğunluktan dolayı nakliye firmaları 15 gün sonra için gün veriyor. Depremzedelerin mağduriyetinden yararlanmak isteyen kimi nakliyeciler de fiyatlarından artış yaptı.

Deprem öncesinde 2 bin 500-3 bin TL arasında olan fiyatlar, 7 bin ile 10 bin liraya kadar çıktı. Şehirler arası taşıma için ücretler de 18-20 bin arasıyken şimdi 35-40 bin liraya kadar çıktı.

NAKLİYE İÇİN FİYATLAR 10 BİNE KADAR ÇIKTI

Evden Eve Nakliyeciler Derneği Ali Ayılmazdır, deprem öncesinde şehir için evden eve nakliye için 2 bin ile 3 bin arasında olduğunu, fakat depremden sonra da kimi firmaların fırsatçılık yaparak ücretleri 7 ile 10 bin lira arasında değiştirdiklerini açıkladı.

VATANDAŞLARIN ŞİKAYETİ ÇOĞALDI

Ayılmazdır şu açıklamalarda bulundu; Depremin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’dan İstanbul’a daha önceden 18-20 bin TL arasında evden eve nakliye oluyordu. Bugün de bu rakamlar aynı olmalı. Fakat bize gelen şikayetler üzerine fiyatların 35-40 bin TL’ye kadar çıktığını göstermekte. Aynı zamanda depremden etkilenmiş olan Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye, Elâzığ ve Şanlıurfa’da sadece ‘hasarlı rapor’ verilmiş olan binalarda eşya alarak başka yerlere götürebileceklerini açıkladı.

KAMYONLA DESTEKLER SÜRÜYOR

Ali Ayılmazdır açıklamasına şu şekilde devam etti; Depremden etkilenmiş olan vatandaşlar, genellikle ağır yıkımın yaşanan yerlerden başka şehirlere taşınmak istemekteler. Eşyalarını köy ile kasabasına götürenler olduğu gibi kimi zamanda lojistik şirketlerin depolarında da koruma yolunu tercih edebiliyorlar. Depremden sonra bölgeye ulaştırmak isteyenlere de ülkenin her yerinden bin kamyonla destek olduklarını da ifade etti.

Deprem sonrasından kimi vatandaşlar başka şehirlere taşınmak istiyor. Bazı nakliyecilerin fırsatçılığı ile karşılaşan depremzedeler zor durumda kalabiliyor. Sadece nakliyeciler için değil aynı zamanda kimi ev sahipleri de depremzedelere yüksek kira fiyatları çıkartabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.