1916’da Ortadan Kaybolan Bir Mektup, Adrese 100 Yıl Sonra Teslim Edildi!

1916’da Ortadan Kaybolan Bir Mektup, Adrese 100 Yıl Sonra Teslim Edildi!
İngiltere’de 1916’da kaybolan bir mektup, 100 yıl sonra ortaya çıktı! Kayıp mektup Londra'da bir daireye tam 100 yıl sonra teslim edildi. İşte detaylar...

Şubat 1916'da yazılan ve gönderilen bir mektup, 100 yıldan fazla bir süre sonra güney Londra'daki bir daireye ulaştı ve konutun şu anki sahibini şoke etti. Mektubu teslim alan kadın, zarfın V. George’un kafasını taşıyan bir damgaya sahip olduğunu bildiriliyor. Mektup 2023’te Hamlet Yolu, Crystal Palace'taki bir daireye ulaştı.

The Norwood Review adlı yerel bir tarih dergisinin editörü Stephen Oxford'un araştırmasına göre, 100 yıl önceki mektup pul satıcısı Oswald Marsh ile evli olan Christabel Mennell tarafından gönderildi. Mektup Katie Marsh adlı birine yazılmıştı. İşte o nostaljik mektupta yer alan 100 yıllık cümleler…

100 YILLIK CÜMLELER, BASINLA PAYLAŞILDI

Mektupta, "Sevgili Katie, bana yardım eder misin? Çevrede ne yaptığımı söyledikten sonra kendimden oldukça utanıyorum. Hakkımda konuşulan her şey için keder içindeyim" yazıyor.

Crystal Palace dairesinin şu anki sahibi olan Finlay Glen, BBC'ye verdiği bir röportajda, "Açıkçası, bu dairenin 100 yıldan fazla bir süredir ortalıkta nasıl durmuş olabileceğine oldukça şaşırdık ve şaşkına döndük" dedi. Royal Mail ayrıca mektup hakkında "bu olayda ne olduğundan emin olmadıklarını" belirten bir açıklama yaptı.

Bir sözcü, "İnsanların bu mektubun 1916'daki tarihinin ilgisini çekeceğini takdir ediyoruz, ancak ne olabileceğine dair daha fazla bilgimiz yok" dedi.

1800’LERİN SONUNDA BU BÖLGE OLDUKÇA POPÜLER BİR YERDİ

Tarihçiler 100 yıllık mektupla ilgili olarak "1800'lerin sonlarında üst/orta sınıflar için çok popüler bir yer olan Norwood'da yaşayan insanlara ve yerel tarihine dair bize bir ipucu vermesi açısından çok heyecan verici bir mektup. Fakat ne yazık ki mektup çok kısa yazılmış.” Dedi.

Finlay Glen, 100 yıl sonra eline geçen mektupla ilgili olarak "Crystal Palace, eskiden beri soyluların oturduğu bir yerdi. Muhtemelen bu mektup da soylu bir kadın tarafından yazıldı. Hakkında daha çok şey bilmek isterdik fakat ne yazık ki mektup çok kısa. Yine de bunu elimizde tutmak harika bir his yaratıyor.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.