Kayıp Sırt Çantalı Gezginin Sırrı, 22 Yıl Sonra Ortadan Kalkıyor!

Kayıp Sırt Çantalı Gezginin Sırrı, 22 Yıl Sonra Ortadan Kalkıyor!
Sırt çantalı İngiliz gezgin Peter Falconio'nun Avustralya’da kaybolmasından 22 yıl sonra sır perdesi aralanıyor. Kaybolduğu bölgede insan kalıntıları bulundu…

Avustralya'nın Outback bölgesinde bulunan insan kalıntılarının, öldürülen İngiliz sırt çantalı gezgin Peter Falconio'ya ait olup olmadığı test ediliyor. Peter, 2001 yılında Avustralya'nın merkezindeki Stuart Otoyolunda vurularak öldürüldüğünde, kız arkadaşı Joanne Lees ile sırt çantasıyla seyahat ediyordu.

Çift, Alice Springs'in kuzeyindeki Stuart Otoyolu boyunca ilerlerken bir cinayete kurban gitti. Bradley Murdoch, 2005 yılında Falconio'yu öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 2005 yılında Peter'ı öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan uyuşturucu kaçakçısı Bradley Murdoch, cesedi nereye bıraktığı konusunda ağzını açmadı Yıllar boyunca bölgede yapılan kapsamlı aramalara rağmen, Peter'ın cesedinin yeri bir sır olarak kaldı.

CİNAYETTEN 22 YIL SONRA, BÖLGEDE İNSAN KALINTILARI BULUNDU

Ve şimdi, cinayetten 22 yıl sonra, Outback'te bulunan insan kalıntıları, sırt çantalı gezgine ait olup olmadıklarını kontrol etmek için test edilecek. Kaynaklar Sydney Morning Herald'a, iskelet kalıntılarının yaşları ve konumları nedeniyle Falconio vakasıyla çapraz kontrol edildiğini söyledi.

Kalıntılar bu hafta başlarında, Peter'ın cesedinin vurulduğu yerden sadece birkaç kilometre ötede atıldığına inanılan Alice Springs yakınlarında bulundu. Adli tıp uzmanları, bir kimlik oluşturmak için DNA ve diş kayıtlarını kullanacak. İskelet kalıntıları, 9 Ocak'ta Tanami Yolu'nda kaybolan iki çocuk annesi Angie Fuller'ı arama sırasında bulundu. Polis, sırt çantalı gezginin ortadan kaybolmasını bir cinayet olarak ele alıyor.

KAYBOLAN BİR ANNEYE ULAŞMAYA ÇALIŞILIRKEN, İNSAN KALINTILARINA ULAŞILDI!

Müfettişler, kalıntıların yaşları nedeniyle kayıp anneye ait olmadığını belirledi. Polis, Falconio'nun kalıntılarını bulmak için yıllar içinde çok sayıda arama başlattı, ancak işe yaramadı. Eylül ayında polisler, cesedi bulmalarına yardımcı olabilecek çok önemli bir ayrıntıyı ortaya çıkardı.

Olası yeni bir tanık, cinayetten 24 saat sonra "tuhaf bir yere" park etmiş katilinkine benzer bir araç gördüğünü iddia etti. Bu arada Peter’ın yakınları, Peter'ın cesedine götürecek bilgi için 500.000 £ ödül koydu. ABC'nin bildirdiğine göre, sırt çantalı gezginin kalbi kırık annesi Joan, "vicdanı olan herkesin" kalıntılarını bulmasına yardım etmesi için yalvarıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.