Gaziantepli Hayvan Yetiştiricileri Dikkat! Yem Desteği Başlıyor! Hesaplara 500 TL ve 50 TL Geçecek!

Gaziantepli Hayvan Yetiştiricileri Dikkat! Yem Desteği Başlıyor! Hesaplara 500 TL ve 50 TL Geçecek!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında, etkilenmiş olan bölgedeki bulunan yetiştiriciler için bir kereye mahsus olmak üzere büyükbaş hayvan için 500 TL, küçükbaş hayvan için de hayvan başına 50 TL destekleme gelecek! İşte detaylar...

Deprem bölgesi için yardım ve destekler sürüyor. Bölgede etkilenen yetiştiriciler için hayvan desteği verilecek. Konuya dair karar da Resmî Gazete ’de yer aldı.

Bölge halkından hayvan yetiştiriciliği yapanlardan, depremden etkilenmiş olanlara yardım karar çıktı. Bir kerelik olmak üzere büyükbaş ve küçükbaş için hayvan başına nakdi yardım yapılacak.

HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK

Alınan yeni karar dair Cumhurbaşkanı Karar, Resmî Gazete ‘de yer aldı. Açıklanan kararla, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen şehirlerde büyükbaş ve küçükbaş için hayvan yetiştiricilerine, hayvancılık faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak adında 6 Şubat-31 Aralık döneminde bir kerelik olmak üzere yem desteği yapılmasına dair huşular düzenlendi.

Bu kapsamda, Hayvancılık Bilgi Sistemi içerisinde yer alan TÜRKVET veri tabanına kayıtlı olan yetiştiricilere, sisteme kayıtlı hayvan sayılarına geçmemek ve üst sınırı Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlemek üzere yem için destek sağlanacak.

BİR DEFAYA MAHSUS MADDİ YARDIM

Hayvan yetiştiricilere, bir kerelik olmak üzere büyükbaş (manda, sığır) için hayvan başına 500 TL, küçükbaş (keçi, koyun) için hayvan başına da 50 TL destekleme ödemesi gerçekleşecek. İl ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerince hayvan miktarlarına alakalı onaylanan hak endişesi esas icmal listeleri, ilgili il tarım ve orman müdürlüğü tarafından Bakanlığa yollanacak. Hak ediş düzenlenmesine ve depremden etkilenmiş yerleşim yerlerinin belirlenmesine ilişkin usul ve esasla Bakanlık tarafından belirlenmesi yapılacak.

ÖDEMELER ZİRAAT BANKASINDAN YAPILACAK

Onaylı hakedişe esas icmal listelerinde belirtilmiş olan tutarlar, yetiştiricilere Bakanlık tarafından Ziraat Bankası yoluyla verilecek. Desteklemeye yönelik gerekli kaynak, Bakanlık hayvancılık desteklemeleri için ayrılmış destekleme bütçesinden verilecek. Haksız olarak yapılan ödemeler, ödeme tarihinden itibaren gecikme zammı oranları göz önünde bulundurularak hesaplanan kanuni faiziyle beraber geri alınması yapılacak. 6 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiş oldu. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.