Bir Diktatörün Kızı Olmak: Stalin’in Kızından Dinleyin!

Bir Diktatörün Kızı Olmak: Stalin’in Kızından Dinleyin!
Kuzey Koreli diktatör Kim Jong Un, geçtiğimiz hafta 9 yaşındaki kızıyla askeri teftişe çıkınca dünyada gündem olmuştu. Peki bir diktatörün kızı olmak ne demek? Stalin’in kızından dinleyin…

Kim Jong Un’un 9 yaşındaki kızıyla nükleer tesisleri ziyaret etmesi ve askeri teftişlerde bulunması büyük olay yaratmıştı. İronik bir şekilde, tam olarak 100 yıl önce Sovyet diktatörü Josef Stalin'in Moskova'da benzer bir düşünceyle küçük bir kızla bir askeri geçit törenini incelerken çekilmiş bir fotoğrafı var.

Her iki çocuk da fotoğraflarda diktatörün dikkatini çekmekten mest olmuş görünüyor. Peki bir diktatörün kızı olmak ne demek ve Kuzey Kore diktatörünün kız Kim Ju Ae'nin geleceği nasıl olacak? CNN, Moskova'ya yaptığı uzun bir ziyarette, Stalin'in torunu Alexander Burdonsky ile röportaj yapma fırsatı buldu. Stalin’in torunu, tıpkı halası Svetlana gibi soyundan kaçmak için annesinin soy isimini aldı!

BİR DİKTATÖRÜN KIZI OLMAK: STALİN’İN KIZI NASIL BİR HAYAT YAŞADI?

Stalin’in torunu CNN’e halasını anlattı ve halası Svetlana hakkında şunları söyledi: “Ona bir kadın ve bir insan olarak hayran kaldım. Bütün akrabalarım için bunu söyleyemem ama onu çok sevdim.” Dedi.

Halası Svetlana babasının kızıydı. Onun organize zekasına, inanılmaz iradesine sahipti ama onun kötülüğüne sahip değildi. Svetlana, çocukluğu boyunca ailenin göz bebeğiydi. Stalin ona küçük ev sahibesi, küçük kelebek, küçük serçe derdi. Kollarını, Stalin’in botlarına dolayarak annesine olan öfkesini ve şiddetini durdurabilen tek kişiydi. Annesinin intiharından sonra babasına yazdığı mektuplar çok dokunaklıdır. Yedi yaşında babasına şöyle yazdı: “Merhaba sevgili Paposhka (Babişko), Nasıl yaşıyorsun ve sağlığın nasıl? Seni de kaybetmek istemiyorum.”

“NEREYE GİDERSEM GİDEYİM, BABAMIN SİYASİ TUTSAĞI OLACAĞIM!”

Tüm bunlar, Svetlana 16 yaşındayken ve 39 yaşındaki ünlü bir film yapımcısı Aleksei Kapler ile ilk iffetli aşk ilişkisini yaşadığında değiştiç Bu, Svetlana'nın babasının kim olduğunu anlamaya başladığı zamandı. Babası Aleksei Kapler’ı hedef aldı ve ona zulmetti.

Stalin 1953'te öldü. Ve Svetlana sonunda 1967'de ABD'ye sığındı, ancak hâlâ babasının gölgesini taşıdığını keşfetti; CIA onunla işbirliği yapmak istedi! Svetlana bir işbirlikçi değildi ve gözünü kırpmadan teklifi reddetti. 1984'te hasta olduğu varsayılan oğlunu görmek için Rusya'ya geri döndüğünde, oradaki hükümet ona lüks kulübeler, apartmanlar, arabalar teklif etti. Onları da reddetti. ABD'ye geri döndü ve hayatını yoksulluk içinde geçirdi.

Anılarında hayatını şöyle özetledi: "İster Avustralya'ya ister bir adaya, nereye gidersem gideyim, her zaman babamın adının siyasi tutsağı olacağım."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.