Deprem Bölgesinde Enfeksiyon Riski! Uzman İsim Hastalıklara Karşı Alınacak Tedbirleri Açıkladı!

Deprem Bölgesinde Enfeksiyon Riski! Uzman İsim Hastalıklara Karşı Alınacak Tedbirleri Açıkladı!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında 10 şehir büyük hasar aldı. Deprem bölgesinde enfeksiyon ve bulaşıcı hastalık riski de artış gösterdi. Bölgede yetersiz kaynaklardan enfeksiyon ihtimali artarken, tuvalet için alınacak önemler de açıklandı! İşte detaylar...

Deprem bölgesindekiler için barınma ve gıdanın yanı sıra, hijyen ihtiyacı da kaçınılmaz. Hijyen eksikliğinden pek çok hastalık meydana gelebilir. Deprem bölgesindeki zorlu yaşam koşulları enfeksiyonlara kucak açabilir.

Prof. Dr. Faruk Aydın, enfeksiyon konusunda dikkat çeken hususlara değindi. Bulaşan enfeksiyonları engellemek adına sahra tuvaleti önerisi geldi. İşte deprem bölgesinde alınacak hijyen önemleri!

SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINA DİKKAT!

Aydın, öncelik olarak depremi yaşayanların travma sebebiyle sağlık sorunlarına hızlıca iştirak eden mikrobiyal ajanların karşılarına çıktığını, sırası ile beslenme bozukluğu, hijyende yetersizlik, yakın temas ve diğer pek çok durum ile kimi tehlikeli durumlarda karşı karşıya kalınacağını açıkladı.

Prof. Dr. Faruk Aydın, deprem sırasında yara alanların tetanoz, yara enfeksiyonları, gazlı gangren ile aspirasyon pnömonisi ihtimali olduğunu ifade etti. Bireylerin en yakın sağlık kuruluşuna giderek tetanoz aşısı olmalarını, her yaş grubunda ihtiyaç olduğunu açıkladı. Solunum rahatsızlıkları riski olduğunu da ifade etti.

KALABALIK YERLERDE MASKE KULLANILMALI

Solunum yolu hastalıklarını önlemek için maske kullanımına dikkat çeken Aydın, aynı zamanda bölgede hizmet veren sağlık çalışanlarının, hastaları ve diğer çalışanların da maske kullanması gerektiğini açıkladı. Solunum yolu etkenlerinin damlacıklar ile hava yoluyla bulaşmakta olup maske kullanımının bu etkenlerin bulaşının önünde geçtiğini söyledi.

SAHRA TUVALETİ YAPILMALI

Öncelik olarak en acil ihtiyaç olan tuvalet için de hijyen açısından sahra tuvalet önerisi geldi. Aydın, gerekli hijyenleri sağlayan tuvaletlerin kurulmasına kadar, akut zamanda ihtiyacı giderecek olan sahra tuvaletleri kurulmasını tavsiye etti.

BÖLGEDE ARTAN SİNEKLERE DİKKAT!

Aydın, bölgede sineklerin artış göstermesi halinde ise, sineklere bağlı olarak sıtma, tifüs, riketsiya, artropod gibi hastalıkların artacağını söyledi. Bundan dolayı deprem bölgesinde vektörler savaşı göz önünde bulundurmalıyız, ilerleyen zamanlarda depremzedelerde uyuz gibi cilt problemleri de riski vardır, açıklaması yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.