Buzdağının Görünen Kısmı: Kadın Cinayetlerinde “Eli Yüzü Düzgün Adam” Profili!

Buzdağının Görünen Kısmı: Kadın Cinayetlerinde “Eli Yüzü Düzgün Adam” Profili!
The Independent, dünyada artmaya başlayan kadın cinayetlerine yönelik bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide konuşan İngiliz milletvekili Caroline Nokes, cinayet ve şiddet suçlarında “eli yüzü düzgün adam” profiline dikkat çekti…

The Independent'a konuşan Caroline Nokes, "Sürekli olarak daha fazlasını yapmamız gerektiğinin farkında olmalıyız ve sadece sorunları çözmek için yasalara bakmamalıyız." İfadeleriyle söze başladı. Kampanyacılar ve politikacılar, kadınlara yönelik son dönemdeki yüksek profilli suç dalgasının, "her gün" erkek şiddetine maruz kalan gizli kurbanları net bir şekilde ortaya çıkarttığını belirtiyor.

Eski Metropolitan polis memuru David Carrick tarafından işlenen suçlardan Epsom'da bir başöğretmenin öldürülmesine kadar, kadınların -genellikle erkekler tarafından- dövüldüğü, taciz edildiği, aşağılandığı, tecavüze uğradığı veya öldürüldüğüne dair bir dizi hikaye, dünyadaki haber döngüsüne hakim oldu. Peki ne yapabiliriz?

BUZDAĞININ GÖRÜNEN KISMI: ELİ YÜZÜ DÜZGÜN ADAMLAR!

Kadın grupları, bu hikayelerin sadece “buzdağının görünen kısmı” olduğu konusunda uyardı. Kadın ve eşitlik komitesi başkanı Milletvekili Caroline Nokes, The Independent'a bu "korkunç" hikayelerin manşetlerde yer almasına rağmen tacizlerin çoğunun "bildirilmediğini" söyledi.

“Haberler, bir suç yelpazesi olduğunu bize hatırlatmak için faydalı bir hizmet veriyor. En korkunç hikayeler manşetlere çıkıyor ama bu, kadınların her gün acı çekmediği anlamına gelmiyor” dedi. Bu ayın başlarında, İngiltere’de Epsom Koleji'nin başkanı Emma Pattison, kocası ve yedi yaşındaki kızıyla birlikte yılda 42.000 £ değerinde seçkin özel okulda ölü bulundu. Polis ölümleri soruşturuyor, ancak 39 yaşındaki koca George Pattison'un kendini vurmadan önce karısını ve kızını öldürdüğü çok açık.

MODERN TARİHİN EN KÖTÜ “YÜKSEK İTİBARLI” SUÇLULARI

İngiltere’deki ‘saygın’ bir milyoner olan Carrick, birden fazla tecavüz de dahil olmak üzere 85 suçu içeren 49 suçlamayı kabul ettikten sonra geçen hafta en az 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şok edici suç listesi, onu modern tarihin en kötü cinsel suçlularından biri yaptı.

Eski Metropolitan polis memuru Wayne Couzens bu hafta, Sarah Everard'ı kaçırmasından, tecavüz etmesinden ve öldürmesinden önceki aylarda meydana gelen üç adet uygunsuz suçu itiraf etti. Başka bir korkunç vakada, Andrew Innes, Bennylyn Burke ve iki yaşındaki kızını, ikisini de öldürdüğü ve cesetlerini gömdüğü iddiasıyla suçlu bulundu.

KADIN CİNAYETLERİYLE İLGİLİ İNGİLTERE’NİN TUTARLI BİR PLANI YOK

İngiliz vekil “Polis hizmetlerinin, polis ve suç komisyonlarının kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti bir öncelik haline getirdiğinden emin olmalıyız. Bazıları öyle ama bazıları değil. Tutarlı bir ulusal plan yok” dedi. Vekil, Independent’a verdiği röportajda, “Kadına yönelik erkek şiddetiyle ilgili güncel haberlerin "kadınların ve erkeklerin maruz kaldığı zararlı davranış ve tutumlar gerçeğinde, buzdağının sadece görünen kısmı" olduğunu söyledi.  İngiltere’de artan kadına yönelik suçlarla ilgili, bir an önce önlem alınması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.