Covid-19 hakkındaki son iddia! Korona geçiren kişiler, sessiz bir katille karşı karşıya!

Covid-19 hakkındaki son iddia! Korona geçiren kişiler, sessiz bir katille karşı karşıya!
Bilim adamları, Omicron ile enfekte olan insanların sessiz bir katille karşı karşıya kalma riskinin arttığını buldu! İşte o çarpıcı araştırmanın detayları…

ABD'deki sağlık görevlileri, Covid geçirenlerin yeni tip 2 diyabet geliştirme olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi. Semptomlar genellikle tuvalete daha sık gitmek veya yorgun hissetmek gibi yaygın rahatsızlıklar olarak gizlenebildiğinden, durum genellikle sessiz bir katil olarak adlandırıldı.

Şu anda dünya çapında milyonlarca insanda Covid var ve milyonlarca kişi de çoktan Covid geçirdi. Smidt Kalp Enstitüsü uzmanları, insanların Covid'e yakalandıktan sonra tip 2 diyabet geliştirme olasılığının yüzde 2,1 daha fazla olduğunu buldu. Araştırmanın yazarı, Smidt Kalp Enstitüsü'nde kalp ve damar doktoru olan Profesör Alan Kwan şunları söyledi: "Sonuçlarımız, bir Covid-19 enfeksiyonundan sonra tip 2 diyabet geliştirme riskinin sadece erken bir gözlem değil, aslında gerçek bir risk olduğunu doğruluyor.”

COVİD AŞILARI, TEHLİKEYE KARŞI HAYAT KURTARIYOR

Prof Kwan, aşılananların tip 2 diyabet geliştirme ihtimalinin daha düşük olduğunu söyledi. Doktorlar, aşılanmamış kişilerde tip 2 diyabet riskinin yüzde 2,7 olduğunu ve teşhisin yüzde 74'ünün Kovid'e maruz kalmadan önce yüzde 26'ya kıyasla bir Kovid enfeksiyonundan sonra ortaya çıktığını tespit etti.

İğnelenenler için risk sadece yüzde birdi. Prof Kwan, sonuçların Covid enfeksiyonu öncesi aşının diyabet riskine karşı koruma sağlayabileceğini gösterdiğini söyledi. Kwan, "Bu hipotezi doğrulamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulsa da, Covid-19 aşısının Covid-19'a ve insanların enfeksiyon sonrası dönemde yaşayabileceği belirsiz risklere karşı korunmada önemli bir araç olmaya devam ettiğine olan inancımızı koruyoruz." dedi.

COVİD, FELÇ VE KALP HASTALIĞI SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR

Diabetes UK, tip 2 diyabetin felç, kalp hastalığı ve amputasyon gibi komplikasyonlara yol açabileceğini ve teşhis konulduğu zaman insanların genellikle komplikasyon belirtileri gösterdiğini belirtiyor. Çalışmanın kıdemli yazarı Susan Cheng, Covid'in bir 'hastalık hızlandırıcı' görevi görebileceğini söyledi.

Cheng, "65 yaşında diyabet teşhisi konması yerine, önceden diyabet riski olan bir kişinin - bir Covid-19 enfeksiyonundan sonra - 45 veya 55 yaşında diyabet geliştirme olasılığı daha yüksek olabilir." Dedi.

Doktorlar, diyabetin hayati organlara ve kan damarlarına zarar verebileceğinden, diyabet hastalarının kalp krizi ve inme riskinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.