2023 Hac Kurası İçin Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Açıklama! Bu Yıl Kura Tarihi Ne Zaman Oldu?

2023 Hac Kurası İçin Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Açıklama! Bu Yıl Kura Tarihi Ne Zaman Oldu?
2023 Hac kurası ne zaman yapılacak? Kahramanmaraş depremleri sonrasında hac kuralarında son durumun ne olduğu merak edilen konular arasında yer aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gelen açıklamaya göre son durum ne?

Güneydoğu’da yaşanan depremlerde sonra birçok alanda ertelemeler yaşandı. Bu yıl içinde yapılması planlanan hac kuraları için de araştırmalar başladı. Vatandaşlar 2023 yılı hac kurasının detaylarını merak ediyor.

2023 yılı Hac kuraları için bir açıklama geldi mi? Hac kurası için ön başvurular 5-31 Ocak tarihleri arasında yapılmıştı. Normal zamanda 15 Şubat Çarşamba çekilmesi beklenen hac kuraları, Kahramanmaraş depremleri sonrasında başka bir tarihe ertelenmiş oldu. Konu hakkında merak edilenler de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geldi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, ’15 Şubat 2023’te yapılması planlanan 2023 senesi hac kurası tarihi 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 şehrimizde yaşanan deprem sebebiyle, ileri bir tarihe ertelendi.’ cümleleri yer adlı.

HAC İÇİN KONTENJAN SALGIN ÖNCESİ DÖNEME DÖNDÜ

Fakat merak edilen yeni kura takvimi de henüz net bir şekilde açıklanmadı. Konu hakkında güncel bir tarih geldiği taktirde vatandaşlar için gerekli duyuru yapılacak. Öte yandan ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac kontenjanı hakkında açıklama yapmıştı. Ali Erbaş, hac için kontenjanda salgın öncesine dönüldüğünü paylaşmıştı. Ali Erbaş, 65 yaş üstü de dahil olmak üzere 83 bin 430 hacı ile kutsal topraklar için yola çıkılacağını daha önceden söylemişti.

MERAK İÇİNDE BEKLENİYOR

Yaşanan depremlerden sonra birçok alanda değişiklikler yapılmaya devam ediliyor. Ertelenen okullar, uzaktan eğitim verecek olan üniversiteler yanı sıra 2023 yılı hac kuraları içinde değişiklik yapıldı. Normal şartlarda bugün çekilmesi planlanmış olan hac kurası ileri bir tarihe ertelenmiş oldu. Vatandaşların merak takip ettiği tarih içinde henüz net bir açıklama gelmedi. Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı hac kurası için beklenen yen, tarih için net bir bilgi vermedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.