Depremzede Esnafa Destek! Düşük Faizli Kredilerde Düzenleme!

Depremzede Esnafa Destek! Düşük Faizli Kredilerde Düzenleme!
6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeni ile birçok vatandaşımız mağdur oldu. Hayatının kaybeden binlerce vatandaşımızın yanı sıra, evini ve işini kaybeden vatandaşlarımızda ne yapacağını bilemiyor İşte detaylar...

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeni ile on ilimiz büyük hasar gördü. Meydana gelen depremler nedeni ile otuz binin üzerinde vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Depremden kurtulan vatandaşlarımız ise, evini ve işini kaybetti. Depremden kurtulan kişilerde şimdi ne yapacağını nasıl hayatta kalacağını düşünüyor.

Depremden etkilenen bölgelerdeki esnaf ve sanatkarların, esnaf kredi ve kefalet kooperatifleri kefaleti ile ya da direkt olarak Halkbank’tan kullandıkları düşük faizli kredi borçlarının altı ay ertelenmesi kararı alındı.

KARAR RESMİ GAZETE’ DE YAYIMLANDI

Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarlar için geçerli olan karar, Resmi Gazete’ de yayımlandı. Karara göre; depremden etkilenen on ilde faaliyet gösteren, işleri zarar gören veya faal şekilde esnaflığı devam ettiremeyen esnaf ve sanatkarların, Halkbank tarafından Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine bağlı bölge birliklerine ortak olan esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri kefaleti ile ya da doğrudan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Esnaf ve sanatkarların karar kapsamındaki borçlarından, vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte 6 Şubat'tan itibaren 6 ay içinde dolacak olan ya da 6 Şubat itibarı ile vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içerisinde olan kredi borçları, başvuru şartı aranmadan vadesinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilerek vade tarihinden itibaren 6 ay süreyle ertelenecek.

FAİZ TUTARI HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI TARAFINDAN KARŞILANACAK

Yapılan yeni güncelleme ile tahakkuk edecek faiz tutarının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacağı açıklandı. Buna bağlı olarak, kredi itfa tablosu doğrultusunda, kalan tüm taksitler de 6 ay ötelenecek. Banka, bu karar kapsamında ertelenen kredilere ilişkin bilgileri ve vade sonuna kadar hesaplanmış tahmini gelir kaybı tutarlarını projeksiyon yapılabilmesini teminen aylık olarak Bakanlığa iletecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.