Kadınlar, Hastalıkların Teşhisi İçin 3 Yıl Bekliyor! İşte O Çarpıcı Araştırma!

Kadınlar, Hastalıkların Teşhisi İçin 3 Yıl Bekliyor! İşte O Çarpıcı Araştırma!
Yapılan son bir araştırmaya göre, kadın sağlığı sorunları olan her üç kadından biri teşhis için üç yıl beklemek zorunda kalıyor. İşte o çarpıcı araştırmanın detayları…

İngiltere’de kadın hastalıkları araştırması yapan bir doktor şunları söylüyor: “Gördüğüm kadınlar uzun zamandır bekliyorlar. Açıkça fiziksel ve zihinsel olarak acı çekiyorlar. Kadın doğum ve jinekoloji problemleri kadınları iş ve aile hayatlarını etkiliyor.” King Edward Hospital’deki doktorun sözleri, kadınların tedaviye erişmekte ne kadar geç kaldığını ortaya koyuyor.

Yeni araştırmaların sonuçlarına göre, kadın sağlığı sorunu olanların üçte biri teşhis için üç yıl veya daha uzun süre bekliyor. Aynı çalışma, bu kadınların yarısının teşhis konmasının bir yıl veya daha uzun sürdüğünü buldu.

KADINLARIN RUH SAĞLIĞI VE FİZİKSEL SAĞLIĞI TEHLİKEDE

King Edward Hastanesi’nde çalışan jinekologlar The Independent'a, gecikmelerin kadınların ruh sağlığına zarar verdiğini ve fiziksel sağlıklarını riske attığını söyledi. The Independent ile özel olarak paylaşılan rapor, ankete katılan kadınların sağlık sorunları için tıbbi yardım arayan yaklaşık on kadından birinin hâlâ teşhis edilmeyi beklediğini ortaya çıkardı.

Bağımsız bir hayır kurumu olan King Edward Hospital'dan araştırmacılar, 1.000'den fazla kadınla anket yaptı. Ankete göre İngiltere’de yaklaşık üç milyon kadının teşhis edilmemiş kadın sağlık sorunlarının semptomlarıyla boğuştuğunu tahmin ediliyor. Ayrıca neredeyse üçte birine henüz resmi bir teşhis konmamış ve dörtte biri tıbbi yardım aramaya başlamamış.

HER DÖRT KADINDAN BİRİ SAĞLIK SORUNLARINDAN DOLAYI DEPRESYONE GİRİYOR

Çalışma, semptomlara katlanan yaklaşık dört kadından birinin sağlık sorunlarının ruh sağlıklarına zarar verdiğini söylediğini ve dönemsel depresyon yaşadıklarını, kadınların neredeyse yarısının ise yaşam tarzı değişiklikleri yaparak semptomlarını hafifletmeye çalıştığını buldu. Buna diyet ve egzersizin yanı sıra çalışmak ve sosyalleşmek için harcanan zamanı azaltmak veya alternatif terapi biçimleri için para ayırmak da dahildir.

Çalışmaya dahil edilen kadın sağlığı durumları, endometriyozdan ağır adet kanamasına, fibroidlere, idrar kaçırmaya, polikistik yumurtalıklara, aşırı aktif tiroide, yumurtalık kistlerine, menopoza, doğurganlık sorunlarına, cinsel işlev sorunlarına, yumurtalık kanserine, vajinal kansere, rahim kanserine, vulva kanseri ve rahim ağzı kanserine kadar uzanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.