Bir İnsan Kaç Gün Aç ve Susuz Bir Şekilde Hayatta Kalabilir? İşte Merak Edilen Sorunun Cevabı!
Göçük altından çıkan kimseler için su ve gıdanın tüketimi önemli bir nokta oluyor. Uzmanlara göre, hemen su ve gıda vermek yanlış. Öte yandan ise bir insanın bu durumlara ne kadar dayanabileceği merak edilmekte.
Vücutta akla gelebilecek olan her türlü işlev için su kaçınılmaz. Bir günde ortalama en az 1.5 lt su içilmeli. Kimilerine göre 8 bardak olurken kimisi içinde 10 bardak ve üstü görüşü savunulsa da su oldukça önemlidir.
SUSUZ KALMA SÜRESİ
Bir insansın susuzluğa dayanma süresi, birçok faktöre göre değişir. Nem dengesi, ortam koşulları, iklim ve çevresel etkenler rol oynamaktadır. Bilim ise bu soruya 7 gün cevabını vermektedir. Bu süre için 168 saat denir. Kayıtlara geçmiş ola en fazla kaç gün susuz kalınır hikayesi ise bir mahkûma ait, hücrede unutulan mahkûm 18 gün kadar susuz olarak hayatta kalmayı başarır.
SUSUZLUK BELİRTİLERİ
Vücutta bitkinlik, kan basıncında düşüş, idrara az çıkma, yoğun bir şekilde hissedilen baş ağrısı susuzluğun belirtileri arasındadır. Eğer vücutta su azalırsa aynı zamanda sindirim sistemi bozulabilir, bağırsak sağlığı tehlikeye girer, zihinsel performans düşüşe geçer. Uzun zamanlı bir susuzluk ise, vücutta bulunan sıvı miktarının %15 oranından kaybedilmesine ve hayatında kaybedilmesine sebep olabilir.
AÇ KALMA SÜRES
Açlık süreside birçok etkene göre değişir. 70 kg olan tipik, iyi beslenmiş bir erkek, teknik bakımda 13 ay arasında hayatta kalmak adına depolanan yeterli kalorisi vardır. Fakat, açlık grevlerine katılmak adına gönüllü bir şekilde aç kalan kimseler 45-61 gün sonundan yaşama veda ettiler. Bundan dolayı bir kimsenin 3 ay kadar gıda almadan hayatta kalamayacağı anlaşılmaktadır.
Vücut hayatta kalmak için gıdalarda bulunan besinleri ihtiyaç duyar. Hücreleri yenilemek ve hayati vücut süreçlerini beslemek adına, protein kullanılır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.