Refakatsiz Çocuklar Ailelerine Kavuşuyor! TÜBİTAK ‘Deringörü’ Sistemini Geliştirdi!

Refakatsiz Çocuklar Ailelerine Kavuşuyor! TÜBİTAK ‘Deringörü’ Sistemini Geliştirdi!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında refakatsiz çocukların durumu gündeme geldi. Konuya dair TÜBİTAK özel bir çalışma başlattı! Geliştirilen ‘DerinGÖRÜ’ adındaki Yüz Tanıma Sistemi ile çocuklar ailelerini kavuşuyor! İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin, ülkenin gündeminde yer alan refakatsiz çocuklarla alakalı yaptıkları çalışmayı anlattı. Çocukların tedavi edildikleri hastanede, görevlendirilen personellerin çalışmada bulunduğunu söyledi.

Hastanede yatan refakatsiz çocuklar için yeni bir sistem geliştirildi. TÜBİTAK tarafından geliştirilen bu sistem ile çocukların ailelerine kavuşmaları artık daha kolay olacak.

78 ÇOCUK AİLESİNİN YANINDA

Hastanelerde yatmak olan refakatsiz çocukların tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Şahin, açıklamasında şunları dile getirdi; Kuruluşlarımızı, depremden dolayı ailesine ulaşılamayan çocuklarımıza hazır duruma getirdik. Bölgedeki kuruluşlarımızda herhangi bir hasar yok. Sağlık Bakanlığı’yla iletişim içerisinde tedavileri devam eden ve henüz ailesiyle kavuşamayan çocuklarımızın bakımını sağlıyoruz, dedi.

TÜBİTAK’ın geliştirmiş olduğu ‘DerinGÖRÜ’  ile yüz tanıma ve eşleştirme yazılımının refakatsiz çocukların tespiti için kullanıldığını açıklayan Musa Şahin, çocuklarla ilgiyi başvuruyu, tüm bilgileri alarak sisteme kaydetme yapıyoruz. Kurum çalışanları, sosyal medya taramasından sonra başvuru ve işlemleri sisteme giriyor. Sistem gelen uyarıya göre gerekli il ve hastaneyle iletişime geçiliyor.

YENİ SİSTEM GELİŞTİRİLDİ

Kolluk kuvvetlerinden yardım alarak gerekli kimlik tespiti yapılıyor. Bu durumla ilgili kanaat oluşmasından sonra çocukları aileleriyle kavuşturmak için adım atıyoruz. Şimdiye kadar 78 çocuğu bu şekilde ailesiyle buluşturduk. Tabii süreç içinde maalesef hayatını kaybettiğini öğrendiğimiz çocuklarda oldu.

KORUYUCU AİLE İÇİN AYRI BİR ÇALIŞMA BULUNMUYOR

Aynı zamanda vatandaşlarda da çok sayıda koruyucu aile için başvuru geldiğini ifade eden Şahin, bunun için bir sistem olmadığını söyledi. Koruyucu aile sistemi bakanlığın aile odaklı çalışmalarından biri, depremden etkilenmiş olan çocuklar için ayrı olarak bir sistem henüz yapmadık. Çünkü bu çocukların aileleri henüz hayatta olabilir, sözlerine yer verdi.

Burada ilk hedeflerinin bu süreci devam ettirip, aileler teslim edilmesini söyleyen Şahin, şuan için bütün güçlerini depremzede çocukları ailelerini kavuşturmaya harcadıklarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.