Uyuz Tedavisi Evde Yapılır Mı? İşte Uyuz Tedavisine Dair Merak Edilenler!

Uyuz Tedavisi Evde Yapılır Mı? İşte Uyuz Tedavisine Dair Merak Edilenler!
Bilinen en yaygın cilt hastalıklarından biri olan uyuz, kişilerin günlük yaşamını ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Uyuz hastalığının tedavisinin evde nasıl yapılacağına dair sorular ise, oldukça sık aratılmaktadır. İşte detaylar...

İnsanlar arasından en çok meydana gelen cilt rahatsızlığı, halk arasında uyuz olarak bilinen rahatsızlıktır. Uyuz hastalığı, kişilerin günlük işlerini yapmasını, sosyal aktivitelerini gerçekleştirmesini olumsuz yönde etkilemektedir. Uyuz hastalığının en önemli özelliği ise, hızlı bir şekilde bulaşabilmesidir. Toplu alanlarda ve aile içerisinde var olan uyuz hastalığının, diğer bireylere tesir etmesi oldukça kısa bir sürede gerçekleşmektedir.

Hızlı bir şekilde bulaşabilme özelliğine sahip olan uyuz tedavisinde, tüm aile bireyleri için bir tedavi uygulanmalıdır. Sirke kullanımı, uyuz hastalığı ile mücadelede bilinen en etkili yöntemdir. Uyuz hastalığına neden olan ve akar olarak bilinen türler, cilt üzerinde yaklaşık olarak iki ay bulunabilmektedir.

KİŞİSEL HİJYENE DİKKAT EDİLMELİ

Uyuz hastalığı özellikle aile içerisinde oldukça hızlı bir şekilde yayılabilmektedir. Cinsel temas yolu ile bulaşabilen uyuz hastalığı, kişilerin ortak olarak kullandıkları havlu, tarak, kıyafet ya da aynı bardağı kullanması yolu ile de bulaşabilmektedir. Bu noktada aile bireylerinin kişisel hijyenine oldukça dikkat etmesi gerekmektedir. Uyuz tedavisinde etkili olarak kullanılan beyaz sirke, asidik bir yapıya sahip olduğu için uyuzun hızlı bir şekilde geçmesinde oldukça etkilidir. Uyuz tedavisinde sirke pamuğa döküldükten sonra vücuda iyice uygulanır. Sirke pamuk yardımı ile cilde uygulanır. Ayrıca bu sirke yaklaşık 5 dakika cilt yüzeyinde de bekletilir. İşlemin sonunda ise cilt ılık su ile yıkanmalıdır. Beyaz sirkenin bulunmadığı durumlarda elma sirkesi de kullanılabilir.

UZMANA BAŞVURULMALI

En sık karşılaşılan cilt hastalıkları arasında yer alan uyuzun fark edilmesi ile uzman bir doktora başvurulması gerekmektedir. Uyuz hastalığının tedavisinde, krem ve çeşitli losyonlar kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra, vücut kremi uygulanması da uzmanlar tarafından önerilebilmektedir. Uyuz tedavinde beyaz sirke kullanılabildiği gibi zerdeçal ve çay ağacı yağı kullanımı da tercih edilebilir. Bu uygulamalar tüm aile bireylerinde gerçekleştirilmelidir. Uyuz hastalığının tedavisi iki hafta ile altı hafta arasında değişebilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.