İstanbul Depremi İçin Uzman İsim Konuştu! Kahramanmaraş’tan Daha Yıkıcı Olacak!

İstanbul Depremi İçin Uzman İsim Konuştu! Kahramanmaraş’tan Daha Yıkıcı Olacak!
İstanbul depremi için uyarılar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için önemli açıklamalarda bulundu! Depremin olma ihtimalinin %80’ler çıktığı söylendi! işte detaylar...

Yaşanan Kahramanmaraş depremleri sonrasından tüm ülke acıya boğuldu. Hem madden hem manen yaralar sarılmaya devam ediliyor. Güneydoğu için birçok kurum, ünlü isimler seferber oldu. Yardımlar ve destekler sürüyor.

Meydana gelen şiddetli deprem sonrasında, uzun yıllardır konuşulan İstanbul depremi de tekrar gündeme geldi. Bir yandan tedirgin olan vatandaş gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor. İstanbul depremi için uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

DEPREM İHTİMALİ İÇİN NE DEDİ?

Kahramanmaraş merkezli deprem için 2022 senesinde ve depremden üç gün kadar öncesinde uyarı yapan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için  de oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Naci Görür, olası bir deprem riski için dikkat çeken yorumlar yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür, katılmış olduğu bir TV programında şu açıklamalarda bulundu; Depremin meydana gelme vakti Parsons diye ABD’li bir bilim adamı, Türk yerbilimcilerine yönelik şu çalışmayı yaptı. Açıkladıkları şu oldu: 1999 yılından itibaren her an meydana gelmesi şartıyla Marmara’da 7’den büyük olan bir deprem yaşanma ihtimali %62’dir. Bu oran ise çok büyük bir risk. Yazı tura atılsa bile 50/50 atılıyor. Bu oldukça ciddi bir araştırma. Aradan 2 yıl geçti. Bizler de hep bunu açıkladı. Dolayısıyla bakın sonlardayız artık. %62 olan oran şimdi %80’ler çıkmış durumda.

DEPREM İÇİN %80 TAHMİNİ

İstanbul’da 7’nin üstünde deprem olma ihtimali %80’lere çıktığını açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da depremi de Kahramanmaraş depremi gibi eli kulağındadır. Hazırlıklar var ama yeterli değil.

İSTANBUL DEPREME HAZIR MI?

Olası bir İstanbul depremi için hazır olunmadığını söyleyen Görür, İstanbul depreme hayır hazır değil, bundan dolayı üzüleceğiz, aynı şekilde içimiz yanacak, eğer İstanbul’da deprem olursa bu Kahramanmaraş’tan daha etkili olur. Çünkü burada yapı stokunun kalitesi, yoğunluğu, nüfus yoğunluğu daha çok, ifadelerini kullandı.

Ayrıca, depremin konuşulmamasıyla, sorunun halledildiğini sanılmakta, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.