Gaziantepli Depremzedelere On Beş Bin Lira Destek! Peki Ödemeler Ne Zaman Yapılacak? İşte Detaylar…

Gaziantepli Depremzedelere On Beş Bin Lira Destek! Peki Ödemeler Ne Zaman Yapılacak? İşte Detaylar…
Yaşanan deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen vatandaşlarımız için 15 bin lira deprem destek ödemesi verileceğini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. İşte detaylar...

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Ülkemizde yaşanan bu deprem nedeni ile on ilimizde büyük yıkımlar ve can kayıpları yaşandı. Yaşanan depremler sadece ülkemizde büyük bir üzüntüye neden olmadı. Dünya genelinde tüm ülkelerde bizimle aynı acıyı paylaştı ve paylaşmaya devam ediyor. Birçok ülkeden deprem bölgelerine yardım için destek ekipler ve insani yardım malzemesi gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, afette evi zarar gören ve binası yıkılan vatandaşlarımıza taşınma yardımı yapılacağını açıklamalarında ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, vatandaşlarımıza verilecek deprem destek ödemesinin on beş bin lira olduğu da duyuruldu.

100 MİLYAR LİRALIK KAYNAK AYRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Devletimiz personelleri ile kurumları ile aracı gereci ile tüm imkanları ile vatandaşının yanındadır. Tüm bu çalışmalar için öncelikle 100 milyar liralık bir kaynak tahsis ettik. AFAD acil yardım ödeneğinden, oturduğu binalar yıkılmış, ağır veya orta hasat görmüş vatandaşlarımıza hane başına 15 bin lira taşınma yardımı yapmaya başlıyoruz. Yine bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız.’’

TAŞINMA ÖDENEYİNİ KİMLER NASIL ALACAK?

Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerimiz, meydana gelen iki büyük depremde ağır yaralar aldı. Yaşanan depremler nedeni ile binlerce bina yıkıldı ve vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Yaşanan bu felaketin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı bir açıklamada, depremden etkilenen on ilimizde yer alan vatandaşlarımıza, taşınma desteği sağlanacağını açıkladı. Yapılan açıklamaların ardından kimlerin bu yardımdan yararlanacağı ya da bu yardım için nereye başvurulacağı ise, henüz belirtilmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.