Gaziantep Ve Deprem Bölgesindeki Vatandaşlar Dikkat! Binanızın Hasar Durumunu Buradan Öğrenin!

Gaziantep Ve Deprem Bölgesindeki Vatandaşlar Dikkat! Binanızın Hasar Durumunu Buradan Öğrenin!
Ülkede yaşanan depremlerden sonra, binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğu merak edilmekte. Vatandaşlar evinin hasar durumu hakkında araştırmalara başladı. Bakanlık tarafından hasarlı yapı durumunu öğrenmek adına e-Devlet’ten sorgulama ekranı açıldı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında birçok bina, yapı hasar gördü. Kimisi tamamen göçerken kimisi de ciddi hasarlar aldı. Depremler sonrasında binaların sağlamlık durumu gündeme geldi. İnsanlar, evlerinin hasar durumunu merak etmekte.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak olan hasar tespiti çalışmaları için yeni bir sistem başlatıldı. Bir yandan bakanlık hasarlı binaların tespiti için çalışıp bir yandan da yeni sistem ile vatandaşlar e-Devlet üzerinden gerekli konuyu araştırabilecek.

HASARLI BİNALAR İÇİN UYGULAMA

Hasarlı binalar için sorgulama ekranı, yaşanan iki büyük depremden sonra hızlıca merak edilmeye başlandı. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden soran enkaz kaldırma işlemleri sürüyor. Öte yandan ise deprem esnasında yıkılmayan kimi binalar da hasar mevcut. Binaların hasar durumunu merak eden vatandaşlar adres ve kimlik numaralarından, e-Devlet üstünden evinin hasar durumuna erişebilir.

E-DEVLET’TEN İŞLEM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Güneydoğu’da meydana gelen depremlerde ülke genelinde 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkık ya da ağır bir şekilde hasarlı olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bakan Murat Kurum, e-Devlet ile ‘http://hasartespit.csb.gov.tr’’ adresleri üstünden depremden etkilenmiş olan evlerin hasar durumunun ne olduğunu öğrenilebileceğini açıkladı.

HASARLI BİNA DURUMU ÖĞRENMEK İÇİN

Bakan Murat Kurum, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Vatandaşlarımı hasartespit.csb.gov.tr adresinden bilgileriyle beraber sorgulama yaparak hasar durumu için bilgi alabilirler. Hasarla ilgili durum, adres bilgisi, malik bilgisi, ilgili itirazda bulunmak isteyen vatandaşlarımızla e-devlet üstünden Hasar tespit sorgulama ve İtiraz işlemleri bölümünden veya kaymakamlıklara kendilerinin verecekleri dilekçelerde bina koduyla beraber başvur için işlem yapabilirler.

Yapılan başvuru işlemleri 30 gün boyunca belirtilmiş olan site ve mahalle muhtarlıklarından ilan edilmeyi sürdürecektir. Vatandaşlarımız sonuçlar ilan edildiği zamandan itibaren 30 günlük süre içinde itiraz talepleri için başvuru yapabilirler, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.