Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'un Ücretsiz Olacağını Duyurdu! Birçok Operatör Deprem Bölgesi İçin Kolları Sıvadı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'un Ücretsiz Olacağını Duyurdu! Birçok Operatör Deprem Bölgesi İçin Kolları Sıvadı!
Yaşanan şiddetli depremler sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan önemli açıklamalar geldi! Fuat Oktay, birçok operatörün depremin olduğu andan itibaren bir aylık zaman için bütün görüşmelerden ücret almayacağını açıkladı! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’la beraber AFAD Koordinasyon Merkezi’nden deprem bölgesindeki son duruma dair açıklamalar geldi.

Fuat Oktay, ciddi yıkıma neden olan depremlerin 7.gününde buruk bir şekilde de olsa sevinçlerin meydana geldiğini ifade etti. Gaziantep’te 159.saatte bir vatandaşın hayata tutunduğunu açıkladı. Bu güzel haber sayesinde motivasyonu canlı tuttuğunu ifade eden Oktay, şuan bakıldığından aram kurtarma olarak, çalışmakta olan 34 bin 717 personel olduğunu söyledi. Tüm güçleri seferber ettiklerini sözlerine ekledi.

34 BİN 717 PERSONEL

Hatay’da arama kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söylerken, defin işlemlerine hız kazandırdıklarını bir nebze de olsa yakınlarının acısını dindirmek istediklerini açıkladı. Deprem bölgesinde artçıların devam edeceğini açıklarken, hasarlı olan binalardan uzak durulması gerektiğini de vurguladı.

AZ HASARLI BİNALAR TESLİM EDİLECEK

Oktay sözlerine şu şekilde devam etti; 6 bini aşkın personelimizle oldukça yoğun bir şekilde hasarlar için tespit çalışması yapıyoruz. 230 bin toplam bina, 966 bin 544 bağımsız birinin hepsi çalışılmış vaziyette. Az hasarlı binaların bir an önce tespitinin yapılı sahiplerinin yerleşmesi için çalışılıyor. 108 bina ve 550 bin daire hasarsız. Az hasarlı olanlar da 58 bin bina ve 438 bin bağımsız birim, açıklaması yaptı.

BİRÇOK OPERATÖRDEN DESTEK!

Aynı zamanda psikososyal hizmetlerin sağlandığını açıklayan Oktay, maddi yardımların da devam ettiğini söyledi. Haberleşme için çekilen sıkıntılar olduğunu, operatörler görüşülüp karar alındığını ifade etti. Alınan karar neticesinde, GSM operatörleri Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom depremin olduğu andan itibaren, 1 aylık zaman için bütün görüşmeleri ücretsiz bir şekilde sağlayacaktır, dedi.

Bütün çalışmaları bütün kurumlarla istişare ile vatandaşlardan gelen geri bildirimleri göz önünden bulundurarak ilerlettiklerini de sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.