Kedi ve Köpek Eti Satılan Dükkan Dehşete Düşürdü!

Kedi ve Köpek Eti Satılan Dükkan Dehşete Düşürdü!
Hong Kong’da kedi ve köpek eti satan bir dükkan herkesi dehşete düşürdü. 70 yıl önce kedi ve köpek etinin yasaklandığı Hong Kong’da yetkililer o adrese baskın düzenledi! İşte detaylar...

Uzun yıllardır Asya ülkelerindeki et tüketme kültürü, tüm dünyada tepkilere sebep oluyor. Özellikle Çin’de düzenlenen bir köpek pişirme festivali, dünya genelinde toplanan imza kampanyalarıyla 2 sene önce düzenlenmekten vazgeçilmişti. Özellikle İkinci Dünya Savaşı’ndaki kıtlık döneminde kedi ve köpek eti yemenin yaygınlaştığı Asya ülkelerinde, ekonomik durumun düzelmesiyle birlikte, et yasakları gelmeye başlamıştı. Fakat yerel halk yasaklara rağmen kedi ve köpek eti yemeye devam ediyor.

Hong Kong'daki yetkililer, köpek ve kedi eti sattığından şüphelenilen bir kasap dükkanına baskın düzenledi. Hong Kong’da 70 yıl önce kedi ve köpek etinin satışı ve yenmesi yasaklanmıştı.

KASAP DÜKKANINA KEDİ VE KÖPEK ETİ BASKINI!

Memurlar, Perşembe akşamı şehrin Tarım, Balıkçılık ve Koruma Departmanı ile Gıda ve Çevre Hijyen Departmanı tarafından düzenlenen "ortak yıldırım operasyonu" sırasında Yau Ma Tei bölgesindeki bir dükkanda "şüpheli köpek ve kedi eti örnekleri" ele geçirdi.

Baskınla beraber, etlerin Kowloon bölgesindeki yoğun nüfuslu bir ticaret ve yerleşim bölgesi olan Yau Ma Tei'de kedi ve köpek etlerinin satışta olduğu ortaya çıktı. Dükkandan alınan numuneler test edilecek.

DÜKKANIN RUHSATSIZ TAZE ET TİCARETİ YAPIP YAPMADIĞINI DA ARAŞTIRDIKLARINI SÖYLEDİ

Yetkililer yaptığı açıklamada, "Ruhsatız olarak diğer etlerin satışının da kanıtlanması halinde kovuşturma başlatılacaktır" dedi.

Hong Kong'da 1950'den beri yarı özerk Çin şehir yasalarına göre köpek ve kedi eti yemek yasaklandı ve bu haber hem milletvekillerini hem de hayvan refahı savunucularını tarafından takdirle karşılandı. Yasaktan önce ne yazık ki bölgede sık sık bu etler tüketiliyordu.

MİLLETVEKİLİ GARY CHAN, BİR FACEBOOK GÖNDERİSİNDE KEDİ VE KÖPEK ETİ SATIŞINI "KABUL EDİLEMEZ" OLARAK NİTELENDİRDİ

Milletvekili Chan, "Hong Kong, 70 yılı aşkın bir süredir kedi ve köpek eti yemeyi yasakladı" dedi ve "Olay, kolluk kuvvetleri tarafından yapılan yerinde kontrollerin sıklığının yeterli olmadığını gösteriyor." İfadelerini kullandı.

Devlet kurumlarının yaptığı baskın, yerel basında etlerin donmuş olarak yaklaşık 12 dolara pişmiş sığır eti fiyatına benzer bir fiyata satıldığını iddia eden haberlerin ardından geldi.

Yerel haklar grubu Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği, Cuma günü yaptığı açıklamada, köpek ve kedi etinin yemek için satılmasını "şiddetle kınadığını" söyledi.

“KEDİ VE KÖPEK ETİ SATILDIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ YERLERİ DERHAL İHBAR EDİN!”

Halkı, kedi ve köpek etinin satışta olduğundan şüphelenmeleri halinde derhal polise ve diğer ilgili makamlara başvurmaya çağırdı.

Hong Kong'un Köpekler ve Kediler Yönetmeliği’nde, “insanlık için olsun veya olmasın, hiç kimse herhangi bir köpeği veya kediyi yiyecek olarak kesemez ve hiç kimse yiyecek olarak köpek ve kedi etlerini satamaz, kullanamaz veya satışına veya kullanılmasına izin veremez. ” kuralı bulunuyor.

EN FAZLA 640 DOLAR CEZA ALACAKLAR

Suçlular, yasa gereğince mahkumiyet üzerine en fazla 640 $ para cezasına ve altı ay hapis cezasına çarptırılır. Bu ceza miktarı Hong Kong’da yaşayan insanların tepkisini topladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.