Kuruyan ve Çatlayan Eller İçin Doğal Yöntemler! Bu Üç Yöntem İle Ellerinize İyi Bakın!

Kuruyan ve Çatlayan Eller İçin Doğal Yöntemler! Bu Üç Yöntem İle Ellerinize İyi Bakın!
Dış etkenlere en çok maruz kalan ellerimizin bakımı oldukça önemlidir. Kuruyan ve çatlayan el yüzeyi özellikle kadınlar için istenmeyen cilt sorunları arasında yer alır. Ellerin bakımı, doğal yöntemler ile yapılabilir. İşte detaylar...

Kadınların günlük bakım rutinleri arasında ellerde yer almaktadır. Sürekli dış etkenlere maruz kalan eller, en çabuk kuruyan ve çevresel koşullardan en hızlı etkilenen cilt yüzeyine sahiptir. Bu nedenle ellerin bakımlarının düzenli olduğu kadar doğru bakım ürünleri ile de yapılmalıdır. Ellerin aynı zamanda, sürekli kimyasal ürünler ile temas halinde olması da ellerin cilt yüzeyinin daha çabuk deformasyona uğramasına neden oluyor.

SOĞUK VE SICAK HAVA ELLERİ ETKİLER

Sıcak ve soğuk havalar ellerin olumsuz şekilde etkilenmesine neden olabilmektedir. Çok soğuk ve sıcak hava koşullarında eller bu değişimler karşında çatlayabilmektedir. Ellerin ısı değişimi karşısında kuruması ve çatlaması karşısında nemlendirici kremlerin kullanımı tercih edilebilir. Aynı şekilde, çok soğuk su ve sıcak suya maruz kalmakta da ellerin çatlamasına ve el üzerinde kırışıklıkların meydana gelmesine neden olabilir. Ellerin üzerinde bu nedenlerden dolayı meydana gelen çatlaklar kimi zaman kanamaya da neden olabilmektedir.

MANUKA BALINI DENEYİN

Kuru ve tahriş olmuş el yapısı ve genel cilt yapısı için manuka balı kullanılabilir. Manuka balı, yüksek oranda antibakteriyel ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bu nedenle kuru ve tahriş olmuş ciltlere rahatlıkla uygulanabilmektedir. Ay çiçek yağı ve yulafın karıştırılması ile elde edilen karışımın kuru ve yıpranmış ellere sürülmesi de el yüzeyinin bakımının doğal bir şekilde yapılmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda, B3 vitaminine sahip gıdaların düzenli olarak tüketilmesi ile de cilt yüzeyinin daha pürüzsüz ve eşit bir renge sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

ELDİVEN KULLANIN VE BOL SU İÇİN

Ellerinizin kurumaması için nemlendirici özelliğine sahip sabunların kullanımı tercih edilmelidir. Soğuk havalarda dışarı çıkılması durumunda mutlaka eldiven kullanılmasına özen gösterilmelidir. Özellikle gece yatmadan önce ellerin nemlendirilmesi sağlanılmalıdır. Aynı zamanda bol su tüketimi de genel olarak cildin nem dengesinin sağlanmasına katkı sağlamaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.