Deprem Sonrası Mezarlıklardan Yürek Burkan Görüntüler! Peş Peşe Binlerce Defin İşlemi Yapılıyor!

Deprem Sonrası Mezarlıklardan Yürek Burkan Görüntüler! Peş Peşe Binlerce Defin İşlemi Yapılıyor!
Güneydoğu’da yaşanan deprem sonrasında binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Kimine göçük altında sağ salim ulaşılırken kimine de maalesef ulaşılamadı. Vefat eden vatandaşlar bir bir mezarlığa gömülürken ortaya çıkan manzara yürekleri sızlattı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depreminin etkileri devam ediyor. Meydana gelen şiddetli deprem sonrasında binlerce vatandaş göçük altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları can başla devam ederken, kimilerinin cansız bedenine ulaşıldı.

Arama kurtarma ekipleri göçük altındaki çalışmalarına devam ediyor. Depremde enkaz altında kalanların canlı bir şekilde ulaşımına çabalanıyor. Şimdiye kadar beş bini aşkın vatandaş hayatını kaybetti.

3 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Pazarcık ilçesi olan iki şiddetli deprem meydana geldi. Depremler sadece Kahramanmaraş’ta değil aynı zamanda civar 10 ilde de büyük bir yıkıma neden oldu.

KİMLİK TESPİTİ YAPILIYOR

Depremde hayatını yitirenlerin cenazeleri , enkaz altından çıkarıldıktan sonra morgda yapılan otopsi ve gerekli olan teşhis işlemleri sonrasında Kapıçam Mezarlığı’na yollanıyor. Burada da parmak izlerinden sonra, cenazeler din sorumluları tarafından kefenlenme yapılarak sonrasında toprağa verilmektedir.

Depremde çöken yapıların arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Kahramanmaraş’ta hayatını yitiren vatandaşlar için Kapıçam Mezarlığı’nda iş makineleriyle yan yana binlerce mezarın açıldığı bilinmektedir. Mezarlara işlemi biten depremde hayatını yitirmiş olanların cenazeleri 24 saat boyunca toprağa defnedilmektedir.

KAPIÇAM MEZARLIĞINDE DEFİN

Şimdiye kadar 3 bini aşkın vatandaşın defnedildiği Kapıçam Mezarlığı’ndan devam eden iş makineleri ile yeni mezarlar da kazılmaya devam edilmekte. Bir yandan da defin için işlemler devam ediyor. Havadan da drone ile görüntülenen Kapıçam Mezarlığı’ndan, görevlilerin hummalı bir şekilde çalışmaları da sürüyor.

İL MÜFTÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

Kahramanmaraş İl Müftüsü ise konuya dair açıklama yaptı. Depremde hayatını kaybetmiş olan vatandaşların İslami usullere göre uygun bir defnetme işlemleri yapıldığını söyledi. Depremde kendilerinin ihmal etmemesi gereken görevlerden birinin de vefat etmiş olanlar için son  görevini yapmak olduğunu ifade eden il müftüsü, depremde hayatını kaybedenler için Kapıçam Mezarlığı’nda ekiplerinin olduğunu ve 24 saat vardiyalı bir şekilde görev yaptıklarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.