Deprem Sırasında Bu Uygulamalarla Hayatta Kalmak Daha Kolay! Telefonunuza Mutlaka İndirmeniz Gereken Uygulamalar!

Deprem Sırasında Bu Uygulamalarla Hayatta Kalmak Daha Kolay! Telefonunuza Mutlaka İndirmeniz Gereken Uygulamalar!
Deprem sonrasında, bilgilendirici olan mobil uygulamalar merak edilmeye başlandı. Yaşanılan oldukça büyük etkili deprem sonrasında hangi uygulamaları kullanmak faydalı olacaktır? İşte mobil uygulamalar…

Telefon, deprem sırasında işe yaracak olan mobil uygulamaları bulundurmak hayati derecede bir öneme sahip. Hem deprem sırasında hem de depremde olası enkaz altında kalma riskine karşı mobil uygulamalar oldukça önemlidir.

Olası deprem durumunda vatandaşlar, AFAD acil çağrı butonunu kullanarak enkaz altında kalan yakınlarının kurtarılması yanı sıra birçok ihtiyaç içinde talep oluşturabilmektedirler. Sizler için hayatta kalmanıza yardımcı olacak, mobil cihazınızda olması gereken uygulamaları derledik.

GÜVENDEYİM

Mobil cihazınızın GPS hizmeti ile elde etmiş olduğu konumunuzu uygulamanın ana sayfasında yer alan Güvendeyim butonuna bastığınızda SMS sistemi aracılığıyla kişilere, ayarlar alanında belirlemiş olduğunuz en faz 10 tane telefon numarası yayınlanma durumu olur.

Bu işlem içinde normal SMS ücreti alınır. Telefonun markasına, türüne ve bulunan ortama bağlı olarak, GPS servisi aracılığıyla konuma erişmek daha uzun ya da kısa süreli olabilir.

AFAD

Deprem anında AFAD uygulaması kullanarak, konum bilgileri sistem içinde saklandığı için telefon kapansa bile yardım talebi oluyor. Bu durumda da arama ve kurtarma ekiplerinin etkin bir şekilde çalışmasına olanak tanıyor.

137.000 abonesi olan AFAD mobil uygulama, Türkiye Deprem Veri Merkezi’nin bilgilerini kullanarak deprem bilgisi ve çözümleri sunmaktadır.

LASTQUAKE

Bu uygulamayı kullanarak, depremler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Aileniz ve yakınlarınızla konuşabilme ihtimaliniz vardır.

VOXER

Bu uygulama, Wi-Fi, 3G, 4G ve EDGE bağlantılarını destekliyor olup Bas-Konuş adında bir özelliğe sahiptir.

BRIDGEFY

Bu programın çalışması için internetin yerine Bluetooth bağlantısı gerekmektedir. 100 metreye kadar uzakta olan kişilerle bağlantı kurup konuşma imkanı sağlar. Cep telefonları baz istasyonu görevi görmüş olduğundan dolayı, çok fazla kullanıcı bu programı indirirse mesafede artış olur.

BİP

Turkcell’in bütün operatörlerin kullanımına sunmuş olduğu BİP için Acil Durum Butonunda güncelleme yapıldı. Bu buton sayesinde acil durumda aileyle online konuşup, konum atabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.