Gaziantep'te Deprem sonrası savcılar da harekete geçti! Adalet Bakanlığı duyurmuştu; enkazda payı olduğu düşünülen herkes gözaltına alınmaya başladı!

Gaziantep'te Deprem sonrası savcılar da harekete geçti! Adalet Bakanlığı duyurmuştu; enkazda payı olduğu düşünülen herkes gözaltına alınmaya başladı!
Deprem sonrası enkazdan sorumlu olduğu tespit edilen müteahhitler hakkında başlayan soruşturmalar peş peşe geldi. Bugün dört ayrı yakalama kararı verildi.

Kahramanmaraş’ta aynı gün içerisinde gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından bazı binaların hiç hasar almamış olması, bazı binaların ise enkaza dönmesi; ‘ deprem değil, bina öldürür’ tartışmasını yeniden açtı. Tam 10 ilde etki gösteren deprem, Gaziantep’te de ağır hasar meydana getirmişti. Devam eden arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra enkaza neden olduğu düşünülen sorumluların da peşine düşülmeye başlandı.

Tüm dünyada ‘Asrın Felaketi’, ‘Yüzyılın Depremi’ ve ‘Kıyametten Farksız’ gibi haber başlıkları ile yankı uyandıran Kahramanmaraş depremleri, doğrudan 13,5 milyon vatandaşı etkiledi. Depremin etkisi altına aldığı 10 ilde oluşan enkazlarda arama kurtarma çalışmaları profesyonel ve gönüllü ekiplerce devam ettirilirken; bir yandan da bu enkazların sorumluları için Adalet Bakanlığı harekete geçtiğini duyurmuştu. Savcılardan son iki gün içerisinde dört ayrı karar geldi.

BİR MÜTEAHHİT VE İKİ KOLON KESEN KİŞİ YAKALANDI

Başlatılan soruşturmalar kapsamında ilk haber Gaziantep’ten geldi. Gaziantep’te yaşanan faciada yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi olduğu öğrenilen Mehmet Ertan Akay için gözaltı kararı çıkartıldı. Emniyet güçleri şahsı, İstanbul’da yakalayarak, ifadeye götürdü.

İncelemelerde, yıkılan bir binanın kolonunu kestikleri iddia edilen başka bir 2 kişi, hayret uyandırmıştı. Dükkan düzenlemesi için kolon kestikleri öne sürülen kişiler hakkında başlatılan soruşturmadan da gözaltı kararı geldi. Bölge savcısının emri ile 2 kişi, ifadelerini vermek için gözaltına alındı.

8 KOLON KESEN KİŞİ VE BİR MÜTEAHHİT DAHA YAKALANDI

Deprem bölgelerinde devam eden teknik incelemelerin yanı sıra, Şanlıurfa’da depremde yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme eylemlerine ilişkin şüpheliler belirlendi. Tam 8 kişi için gözaltı kararı isteyen bölge savcısı, kişilerin yakalanmasını talep etti. Emniyet güçleri, 8 kişiyi yakalayarak, ifadeye aldı.

Tartışmalı yapı olan Hatay’daki Rönesans Rezidans İnşaat’ın Müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun da yakalandı. Yanına aldığı paralar ile yurt dışına kaçacağı iddiası ile ihbar edilen şahıs, havalimanında ekiplerce tutuklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.