Deprem Çantası Hazırlarken Nelere Dikkat Etmek Gerekli? İşte Deprem Çantasında Olması Gerekenler!

Deprem Çantası Hazırlarken Nelere Dikkat Etmek Gerekli? İşte Deprem Çantasında Olması Gerekenler!
Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra, deprem çantası önemi bir kez daha gündeme geldi. Deprem çantasının nasıl hazırlanacağı vatandaşlar tarafından merak edilmekte. Deprem çantasının içine neler konulmalı? İşte detaylar...

Depreme hazırlık için oldukça önemli olan deprem çantasının nasıl hazırlanacağı araştırılan konular arasında oldu. Deprem sonrasında ilk 72 saatte, yardım ekipleri ulaşana kadar acil olan ihtiyaçlar için bir Afet ve acil Durum Çantası hem sizin hem de sevdikleriniz için oldukça önemlidir.

Güneydoğu’da yaşanan deprem, deprem öncesinde çantanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İşte deprem çantasında olması gerekenler.

DEPREM ÇANTASINA NELER OLMALI?

Gıda: Yüksek kalorili içeren, vitaminli ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyecek olan ve dayanıklı olmasıyla uzun süre gidecek gıdalar tercih edilmelidir. Konserve, kuru meyveler, tahin-pekmez ve meyve suyu benzeri.

Önemli Belgeler: Kimlik kartları, tapu, sigorta, ruhsal belgesi, zorunlu deprem poliçesi, diploma, pasaport, banka cüzdanı, evcil hayvanların karnesi.

Giyecekler: İç çamaşırı, yağmurluk, mevsime göre giyecekler, çorap.

SU: Her aile üyesi göz önünde bulundurularak su alınmalıdır. Temiz su oldukça önemli ve hayatta kalmaya yardımcı olacaktır.

Hijyenik Malzemeler: Sabun, diş fırçası, diş macunu, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kâğıdı, hijyenik pedler de ihtiyacınız olan ürünler arasındadır.

Diğer Gerekli Malzemeler: İlk yardım çantası, uyku tulumu yada battaniye, çakı düdük, makas, kağıt, kalem, pilli radyo, el feneri, yedek piller de ihtiyacınız olan malzemeler arasındadır.

DEPREM ÇANTASI NEREYE KONULMALI?

Depreme hazırlık için hazırlanmış olan çanta yani Afet ve Acil Durum Çantası sadece evinizin içinde değil, aynı zamanda genel olarak vakit geçirdiğiniz mekanlarda bulunmalıdır. Mesela iş yeri. Deprem çantanız her an deprem olabilecek gibi ulaşılması kolay bir yerde olması oldukça faydalı olacaktır.

AİLE BİREYLERİ İÇİN DE HAZIRLANMALI

Deprem sırasında çantanızı aramakla vakit kaybetmez, hemen çantanıza ulaşmanız oldukça işinizi kolaylaştıracaktır. Deprem çantasınız hem kendiniz hem de aile bireyleri için hazırlamak oldukça faydalı olacaktır. Olası depremlere karşı hazırlıklı olmak önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.