108 Saat Sonra Enkazdan Çıktı! İlk Sorduğu Soru, Eşinin Durumu Oldu!

108 Saat Sonra Enkazdan Çıktı! İlk Sorduğu Soru, Eşinin Durumu Oldu!
Güneydoğu’da yaşanan depremde binlerce vatandaş enkaz altında kaldı. Arama kurtarma ekiplerinin yardımıyla Hatay’da bir kadın enkaz altından çıkmayı başardı. Enkaz altından çıkan kadının ilk sorusu ise yürekleri sızlattı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem birçok ili de etkisi altına aldı. 10 ilde de etkili olan deprem, Hatay’da da oldukça hasara neden oldu. Arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalan vatandaşları bir bir kurtarmaya çalışıyor.

Hatay’da enkaz altında kalan bir kadın ekiplerin yardımıyla hayata tutundu. Tam 108 saat enkaz altında kalan kadının, çıkar çıkmaz ilk sorusu ise herkesin yüreklerini sızlattı.

Meydana gelen depremde Hatay ilinde enkaz altında kalan Selma Güneş, ekiplerin yardımıyla enkazın altından çıktı. 62 yaşında olan Selma Güneş, enkazdan çıkar çıkmaz eşini merak etti. Kadının ilk sorusu, eşinin hayatta olup olmadığı oldu.

62 YAŞINDAKİ SELMA GÜNEŞ ENKAZDAN SAĞ ÇIKTI

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı olan Cebrail Mahallesinde bulunmakta olan Emlak Bankası Evleri enkazında, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Timi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kurtarma Timi ve Kore’den gelmiş olan arama kurtarma ekibinin vermiş olduğu teknolojik destekle kurtarma çalışmasında 62 yaşında olan Selma Güneş enkazın altından sağ bir şekilde çıkmayı başardı.

KENDİSİNİ UNUTUP EŞİNİ MERAK ETTİ

Ekipler tarafından Burdur 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ambulansı ile Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gönderilen Selma Güneş’in ambulans içinde sağlık çalışanları ile sohbeti gözlerden kaçmadı. Selma Güneş, ambulansın içindeki sağlık çalışanına, ‘Çok şükür burada da ölmedim, şaşılacak bir şey’ ifadelerini kullandı. Sağlık çalışanından gelen kendinizi nasıl hissediyorsunuz sorusuna ise verdiği cevap, yürekli sızlattı. Eğer eşi hayatta değilse, yaşamanın hiçbir anlamı olmadığını söyleyerek kendi acısını bir kenara bırakıp eşini düşündü.

Deprem anını ambulans çalışanı ile paylaşan Selma Güneş, şu ifadeleri kullandı; Gece saat üç gibi kalkıp bir bardak su içtim. Yanında da bir parça kahve yedim. Demek ki bunların faydası oldu, Allah tarafından hiç acıkma ve susama hissetmedim, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.