Eşinizle Farklı Sevgi Diline Sahip Olduğunuzu Fark Ettiniz! Peki Şimdi Ne Olacak?

Eşinizle Farklı Sevgi Diline Sahip Olduğunuzu Fark Ettiniz! Peki Şimdi Ne Olacak?
Siz ve eşinizin tamamen farklı sevgi diline sahip olduğunuzu fark ettiniz, peki şimdi ne olacak? Endişelenmeyin, hala tamamen uyumlu olabilirsiniz. Sadece sevginizi nasıl ileteceğinizi bulmanız gerekiyor… Ve buna dair cevaplarımız var!

Bir yazar ve eski talk-show sunucusu olan Gary Chapman, çiftlerin her bir kişinin sevgisini nasıl ifade ettiğini anlamalarına yardımcı olacak bir kılavuz oluşturdu ve hatta bununla ilgili bir kitap yazdı. Eşinizle farklı sevgi diline sahip oluğunuzu mu fark ettiniz? Öyleyse bu haberi kaçırmayın!

Her insan “beş sevgi dilinden” birine sahiptir

Aşk dili arasında hediyeler, hizmet eylemleri, onay sözleri, kaliteli zaman ve fiziksel temas yer alır Chapman, “her insanın beş sevgi dilinden birine” sahip olduğuna inanıyor. Yaklaşık 1.000 erkek ve kadınla yapılan 2022 araştırması, eşleri kendi aşk dilini kullananların, farklı aşk dillerine sahip olanlardan daha yüksek düzeyde ilişki doyumuna sahip olduğunu buldu.

Bir İlişkide Aşk Dilleri Ne Kadar Önemli?

Seattle'da Relational Psych'in lisanslı bir psikolog ve grup pratiği sahibi olan Carly Claney, insanların yakınlık anlayışının birbirinden farklı olduğunu anlamak için harika bir kılavuz ortaya çıkardı. Claney, eşinizin sevgi dilini anlamanın bir ilişkide bağınızı ve sevginizi derinleştirmenin harika bir yol olabileceğini söylüyor.

Aynı sevgi diliyle karşılaşmayınca, çiftler yoksunluk hissedebilir!

Chicago'da lisanslı bir klinik sosyal hizmet uzmanı olan Jennifer Klesman bir kişinin aşk dili kaliteli zaman geçirmekse ve partneri çoğu zaman müsait değilse, o zaman kendilerini muhtaç veya sevilmemiş hissedebileceklerini söylüyor. Fakat bunu dengelemek mümkün, yeter ki birbirinizi dilini anlayın.

Çiftin Farklı Aşk Dilleri Varsa Bir İlişki Sürdürebilir mi?

Bu sorunun cevabı, evet! Klinik psikolog Claney "Her birey farklı bir dille partneriyle konuşabilir. Biri daha dokunsalken, diğeri hediyeler yoluyla kendini ifade eder. Biri daha fedakarken, diğeri ona övgüler yağdırarak sevdiğini gösterir. Eğer sevgi diliniz dokunmaksa, karşınızdakinden de ısrarla bunu bekliyorsunuz. Ama o, sizin kadar hoşlanmayabilir. Bu bir sorun değil. Durup bir düşünün, siz onun beklediklerini yapıyor musunuz?” diyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.