Kanser 30’lu ve 40’lı Yaşlarda Daha Çok Ortaya Çıkıyor! İşte O Araştırma!

Kanser 30’lu ve 40’lı Yaşlarda Daha Çok Ortaya Çıkıyor! İşte O Araştırma!
Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmaya göre kanser daha çok 30’lu ve 40’lı yaşlarda ortaya çıkıyor. Dünya çapında kanser ölümleri düşüşte ve bu ölümcül hastalığa karşı savaşı kazanmada hem iyi hem de kötü. İşte detaylar…

ABD’li bilim adamları tarafından yapılan bir kanser araştırması, çarpıcı bir sonuç ortaya koydu. Bu araştırmaya göre, kanserin daha çok 30’lu ve 40’lı yaşlarda ortaya çıktığı görüldü. İşte detaylar…

2022’de 10 milyon insan kanserden öldü

Amerika Birleşik Devletleri'nde kanserden ölümler 1991'den bu yana %33 düştü ve çoğu erken teşhis ve tedavideki ilerlemeler nedeniyle tahmini 3,8 milyon hayat kurtarıldı. Yine de, 2022'de dünya çapında 10 milyon insan kanserden hayatını kaybetti.

Amerikan Kanser Derneği baş hasta yetkilisi Dr. Arif Kamal, son üç yılda kanserin dünyada önde gelen ölüm nedenlerinden biri olmaya devam ettiğini söyledi.

Kanser semptomları bir çok hastalığın semptomlarını taklit edebiliyor

Uzmanlar, kanser semptomlarının diğer birçok hastalığın semptomlarını taklit edebileceğini, bu nedenle onları birbirinden ayırmanın zor olabileceğini söylüyor. Ulusal Kanser Enstitüsüne göre belirtiler arasında açıklanamayan kilo kaybı veya alımı, kasıklarda, boyunda, midede veya koltuk altlarında şişlik veya yumrular ve ateş ve gece terlemeleri yer alıyor.

Enstitü, mesane, bağırsak, cilt ve nörolojik sorunların, örneğin işitme ve görmede değişiklikler, nöbetler, baş ağrıları ve sebepsiz yere kanama veya morarma gibi kanser belirtileri olabileceğini söyledi. Ancak çoğu kanser ilk başta ağrıya neden olmaz, bu yüzden buna bir işaret olarak güvenemezsiniz.

Genç insanlarda vakalar daha yüksek

Kamal, "Hastalara birkaç hafta sonra düzelmeyen semptomları varsa doktora gitmeleri gerektiğini söylüyoruz" dedi. "Ancak bu, tanının kanser olacağı anlamına gelmez."

Semptomları beklemek yerine, kanseri uzak tutmanın anahtarı, hastalığı erken evrelerinde tespit etmek için taramalarla birlikte önlemedir. Uzmanlar, dünya çapında yeni kanser vakaları arttığı için bunun kritik olduğunu söylüyor.

Harvard Üniversitesi bilim adamlarının mevcut araştırmalarına ilişkin 2022 tarihli bir incelemeye göre, 50 yaşın altındaki kişilerde şaşırtıcı sayıda yeni teşhis var. 1990'lardan bu yana 50, 40 ve hatta 30'lu yaşlarda meme, kolon, yemek borusu, safra kesesi, böbrek, karaciğer, pankreas, prostat, mide ve tiroid kanseri vakaları artmaktadır.

Eskiden daha çok 60 yaşın üzerindeki insanları etkiliyordu

Kamal, tipik olarak 60 yaşın üzerindeki insanları etkileyen bir hastalık için alışılmadık bir durum olduğunu söyledi. "Kanser genellikle yaşla ilgili bir durum olarak kabul edilirdi. Ancak son araştırmalar bu kanıyı değiştirdi.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.