Depremden kurtarılan refakatsiz bebeklerin durumuna ilişkin açıklama geldi! Koruyucu ailelere veriliyorlar: “Koruyucu aile nasıl olunur?” İşte şartlar

Depremden kurtarılan refakatsiz bebeklerin durumuna ilişkin açıklama geldi! Koruyucu ailelere veriliyorlar: “Koruyucu aile nasıl olunur?” İşte şartlar
Depremin ağır bilançosu her geçen an daha da katlanılmaz bir hal alırken; bir yandan da depremden kurtarılan refakatsiz bebeklerin durumu merak edilmeye başlandı. Bakanlık, koruyucu aileliğe ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından bölgede meydana gelen hasar, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Devam eden arama ve kurtarma çalışmalarının yanı sıra, enkaz altından kurtarılan ya da bölgede bulunan pek çok bebek ve çocuk da refakatsiz kaldı. Ailelerine ulaşılamayan çocuklar şu an için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korumasına alınmışken; çocukların bakımına ilişkin de bir açıklama geldi.

Devam eden arama ve kurtarma çalışmalarını bir mucizevi kurtarış için yakından takip eden Türkiye’de bir yandan da deprem sonrası yaşamı kolaylaştırmak için adeta seferberlik başladı. Bu kapsamda pek çok vatandaş, depremde bulunan refakatsiz bebeklere ne olacağını merak etmeye başladı.  Aile ve Sosyal Bakanlığı ise, koruyucu aile programına işaret etti. Peki, depremde kimsesiz kalan bebekleri evlat edinme şartları nelerdi? Koruyucu aile programı nedir? İşte detaylar…

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Sayıları 140’ı aşmış olan refakatsiz bebekler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. Bebeklerin koruyucu ailelere verileceğini bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda mevcut vurgusu yaparak, yeni başvurulara prosedürler atlanarak, çocukların emanet edilmeyeceğini de kesinleştirmiş oldu. Bakanlığın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:

“Aile ve yakınlarına ulaşamayan çocuklarımız ilk olarak Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarımıza alınmakta, güvenli şekilde bakımları sağlanmaya ve ailelerine ulaşma çalışmaları yapılmaktadır. Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir.”

KORUYUCU AİLE OLMAK İÇİN BAŞVURU YAPMAK MÜMKÜN

Her ne kadar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şu an için mevcut koruyucu ailelerden yana tercihini yapsa da, aynı zamanda yeni başvurular da gerekli incelemelerin yapılmasının ardından koruyucu aileliğe uygun görülebilir. E-Devlet üzerinden başvuru yapılabilen koruyucu ailelik için birtakım şartları yerine getirmek ise, her zaman olduğu gibi bu dönemde de şart.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, 30 yaşını aşmış olan ve en az 5 yıldır evli olan kişiler evlat edinmeye uygun görülüyor. Yani bu şartları taşıyan kişiler, koruyucu aile olmak için başvuru yapabiliyor. Evlat edinilecek ya da koruma altına alınacak olan çocuğun hukuksal sürecinin buna elveriyor olması gerekiyor. Başka bir deyişle, ailesi hayatta olan çocuklar için ailenin rızası aranıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.