İlginç Yöntemler İle Hayatta Kaldılar! Gardırop Askılığı İle Sesini Duyurdu!

İlginç Yöntemler İle Hayatta Kaldılar! Gardırop Askılığı İle Sesini Duyurdu!
Deprem bölgelerinde hayatlar kurtarılmaya devam ediyor. Enkaz altında kalan vatandaşlarımız hala canlı olarak kurtarılıyor. Arama kurtarma çalışmaları, depremin etkili olduğu bölgelerde tüm hızı ile sürdürülüyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin üzerinden dokuz saat geçmesi ile 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan depremde, Kahramanmaraş dahil on ilimiz ve Suriye’de etkilendi. Yaşanan büyük depremin etkisi ise, çok yıkıcı oldu. Depremden etkilenen on ilimizde binlerce bina yerle bir olurken, kalan binalar ise, ağır hasar aldı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin beşinci gününde, enkaz altından canlı olarak kurtarılan vatandaşlarımızın haberleri ise, tüm ülkeye umut oluyor.

GARDIROP ASKILIĞI HAYAT KURTARDI

Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen illerimizin arasında Hatay yer alıyor. Hatay, deprem sonrasında tanınmaz bir hale geldi. Yaşanan deprem nedeni ile şehirde yer alan binaların neredeyse hepsine yakını çöktü. Enkaz altında kalan vatandaşlarımız için Hatay’da da arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Hatay’da etkili olan depreme, evinde ailesi ile uyurken yakalanan Polis İdris Kan, Cebrail Mahallesi’nde yer alan Huzur Apartmanı’nın yıkılması ile enkaz altında kaldı. Yirmi kişinin hayatını kaybettiği binada ailesini ve kendisini gardırobun demir çubuğu ile kurtaran İdris Kan, enkaz altında iken devrilen gardırop içerisinden demir askılığa ulaştığını ve bu demir askılık ile uzun uğraşlar neticesinde duvarı deldiğini belirtti. Duvarı demir askılık ile delen İdris Kan, açılan delik aracılığı ile sesini duyurmayı başardı, kendisini ve ailesini kurtardı.

BEŞ KİŞİ KURTARILDI

Hatay’da yaşayan İdris Kan ve ailesi, enkaz altından sağ salim kurtarıldı. Depremin dördüncü gününde kurtarılan ailede, İdris Kan, eşi Şükran Kan ve oğulları Arif kan ile Kan ailesine misafir olarak gelen Buğra Kan ve Seval Kan bulunuyordu. Yirmi kişinin hayatını kaybettiği bina enkazında, baba İdris Kan’ın yaşam çabası beş kişinin hayata dönmesini sağladı. Vatandaşlarımızın enkaz altında hayatta kalabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler, birçok kişinin aklına gelmeyecek ama hayata tutunulmasını sağlayan yöntemler olarak hafızalara kazınmaya devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.