Dünya Bankası’ndan Milyar Dolarlık Yardım! Deprem Desteği Sağlanacak!

Dünya Bankası’ndan Milyar Dolarlık Yardım! Deprem Desteği Sağlanacak!
Dünya Bankası’ndan deprem sonrasında para yardımı! Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra şimdi de Dünya Bankası yardım elini uzattı. Türkiye için 1.78 milyar dolarlık yardım! İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve civar 10 ili de etkisi altına alam depremin etkileri sürüyor. Hem yurt içi hem de yurt dışından yardımlar bir bir gelmeye devam ediyor. Şimdi de Dünya Bankası bölge halkı için yardım elini uzattı.

Meydana gelen şiddetli depremlerden sonra bölge halkının yaraları sarılmaya devam ediliyor. Dünya Bankası’ndan ülke için milyar dolarlık yardım desteği geldi. Türkiye için 1.78 milyar dolarlık deprem desteği verilecek.

Dünya bankası, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ilde de büyük bir hasara neden olan depremlerden sonra Türkiye’ye 1.78 milyar dolarlık deprem desteğinde bulanacağını duyurdu.

TOPLAM 1.78 MİLYAR DOLARLIK YARDIM

Yaşanan şiddetli depremlerden sonra çalışmalar sürüyor. Enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşılmaya çalışılırken, birçok yerden de madden ve manen destekler, yardımlar gelmeye devam ediyor. Her geçen zaman bilançonun arttığı depremde, Türkiye için destekler sürüyor.

Bir destek haberi de yurt dışından geldi. Dünya Bankası Türkiye için destekte bulunacağını açıkladı. Dünya Bankası’ndan gelen habere göre Türkiye için toplam da 1 milyar 780 milyon dolarlık destek verilecek. Bölge halkının yaraları sarılmaya çalışılacak.

DÜNYA BANKASI DEPREM BÖLGESİ İÇİN YARDIM EDECEK

Öte yandan ise Dünya Bankası Grubu Başkanı Malpass, sosyal medya hesaplarından konuya dair açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, yıkıcı olan depremden etkilenmiş olan Suriye ve Türkiye halkı için taziyelerde bulunan Grup Başkanı Malpass, Dünya Bankası’nın depremden etkilenmiş olanlar için yardıma ve harekete geçmeye hazır olduğunu da açıkladı.

DESTEKLER SÜRÜYOR

Türkiye’yi yasa boğan deprem sonrasında yardımlar gelmeyi sürdürüyor. Hem yurt içinden birçok kurum ve kuruluş hem de yurt dışından pek çok yardım eli uzatılmaya devam ediyor. Bir yandan da bölgede arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bölgede binlerce vatandaş göçük altında kalarak hayatını kaybederken binlercesi de şuan için yaralı.

Güneydoğu bölgesi için yardımlar devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.