AFAD’tan personel alım ilanı geldi! Deprem sonrası başvuru tarihlerin güncelledi! Başvurular için süreci uzattı! İşte yeni tarihler

AFAD’tan personel alım ilanı geldi! Deprem sonrası başvuru tarihlerin güncelledi! Başvurular için süreci uzattı! İşte yeni tarihler
Gerçekleşen deprem öncesinde personel alımı gerçekleştireceğini ilan eden AFAD, alımlara ilişkin yeni bir paylaşım daha yaptı. Başvuruların uzadığını duyuran AFAD, mülakatların ise ertelendiğini bildirdi. İşte yeni tarihler…

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından pek çok kamu kurum ve kuruluşu, personel alımlarında ertelemeye gitti. O kamu kurum ve kuruluşlarından biri olan İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD), geçtiğimiz gün bir duyuru yayınladı. Başvurular için ertelemeye giden AFAD, deprem öncesinde başvurusu tamamlanan pozisyonları için de yeni bir karar aldığını duyurdu.

16 ilde toplam 106 personel alımı gerçekleştirecek olan AFAD, bünyesinde istihdam edeceği personellere ilişkin ilanı, depremden önce paylaşmıştı. Lise mezunları arasından işçi, personel ve memur alımı gerçekleştireceğini ilan eden AFAD; büro personeli, destek personeli şoför, temizlik personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, afet ve acil durum yönetimi denetçisi, afet ve acil durum uzman yardımcısı gibi pozisyonlara alım yapacaktı. Bu alımlara ilişkin AFAD’tan yeni bir açıklama geldi.

AFAD, PERSONEL ALIMI İÇİN DUYURU YAPTI

Gerçekleştirdiği yeni duyuru ile, alımlar sebebiyle başvuruları tamamlanan pozisyonlar için erteleme yapıldığını duyuran AFAD, açıklamasında; “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilinde meydana gelen depremler nedeniyle personel alımına yönelik aşağıda belirtilen giriş (sözlü) sınavları Başkanlığımızca belirlenecek ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelenmiştir. Belirlenecek sınav tarihleri Başkanlığımız internet sitesinde duyurulacak olup adaylara ayrıca yazılı bir tebligat yapılmayacaktır” ifadelerini kullandı. AFAD’ın internet sitesine göre, yeni tarihler şu şekilde:

  • AFAD Denetçi Yardımcısı Alımı Giriş (Sözlü) Sınavı: 20-21 Şubat 2023
  • AFAD Uzman Yardımcısı Alımı Giriş (Sözlü) Sınavı: 27 Şubat-03 Mart 2023
  • Sözleşmeli Personel Alımı Giriş (Sözlü) Sınavı: 06-17 Mart 2023
  • İl AFAD Uzman Yardımcısı Alımı Giriş (Sözlü) Sınavı: 13-17 Mart 2023

AFAD’TA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Gerçekleştirdiği açıklamanın devamında bazı pozisyonlar için başvurularının devam ettiğine ilişkin de bir bilgilendirme gerçekleştiren AFAD, devam eden pozisyonları ve son başvuru tarihlerini şu ifadeler ile duyurdu:

“Ayrıca, başvuru süresi Kariyer Kapısı üzerinden devam etmekte olan ‘Sözleşmeli Personel Alımı’ başvuruları 28 Şubat 2023 tarihi saat 17.00'ye, ‘İl AFAD Uzman Yardımcısı Alımı’ başvuruları ise 6 Mart 2023 tarihi saat 17.00'ye kadar uzatılmıştır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.