Akaryakıt Sorununa Hollandalı Firmadan Çözüm! Petrol Ofisi’nde Akaryakıt Desteği!

Akaryakıt Sorununa Hollandalı Firmadan Çözüm! Petrol Ofisi’nde Akaryakıt Desteği!
Meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından yaşanan büyük yıkımlar, yardımların bölgelere ulaşmasını da zorlaştırdı. Özellikle akaryakıt gibi ihtiyaçlara ulaşamayan vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyor. İşte detaylar...

Yaşanan depremlerin arıdan bölgelerdeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarında araçların aktif olarak kullanılabilmesi, yapılan çalışmalara ışık desteğinin sağlanabilmesi ve özellikle aracı olan vatandaşların araçlarında barınabilmesi için akaryakıt ihtiyacı bulunmaktadır. Mevcut koşullarda akaryakıt desteğinin yetersiz olması, arama kurtarma çalışmalarının da aksamasına neden olabilmektedir. Bu durum karşısında Petrol Ofisi’nden büyük bir destek, deprem bölgesinde yer alan vatandaşlarımız için geldi. Petrol Ofisi firması, 5 milyon liralık akaryakıtı AFAD’ın kullanımına sundu.

100 MİLYON TL KAYNAK AYRILDI

Petrol Ofisi, ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından, arama kurtarma faaliyetlerinin hızlı bir şekilde devam edebilmesi adına 100 milyon lira kaynak ayırdığını açıkladı. 5 milyon liralık akaryakıt bu kapsamda AFAD’ın kullanımına sunuldu. Aynı zamanda Petrol Ofisi, yüz kırk yardım uçağına yakıt ikmali de sağlandığını açıkladı. AFAD için ayrılan 5 milyon liralık akaryakıt, Petrol Ofisi'nin afet bölgesinde yer alan on istasyonundaki otomasyon sistemi ile kademeli olarak kullandırılmaktadır.

PETROL OFİSİ’NDEN TAM DESTEK

Petrol Ofisi, gerçekleştirilen desteklerin kesintisiz olarak devam edeceğini ve bu kapsamda tüm altyapılarının seferber edildiğini belirtti. Petrol Ofisi tarafından yapılan açıklamalarda aynı zamanda şu ifadelere de yer verildi; ‘’Ülkemizi derinden sarsan bu zor günlere katkı sağlamak boynumuzun borcu. Petrol Ofisi Grubu olarak felaketin ilk anından beri tüm kaynaklarımızı seferber ederek tüm kamu kuruluşlarıyla el birliği ile hareket ediyor, bölgedeki bayi ve bölge operasyonumuzun koşulsuz desteği ile kesintisiz akaryakıt ikmali için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda AFAD'a sunduğumuz bu desteğin arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına can suyu olmasını ümit ediyoruz.’’ Petrol Ofisi ve deprem bölgesine desteğini sunan diğer yurt içi ve yurt dışı firmalar sayesinde, on ilimizi etkileyen depremin beşinci gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar neticesinde hala enkaz altından sağ salim vatandaşlarımıza ulaşılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.