64 Saat Sonra Kurtarıldı! Enkaz Altındayken Duvara Yazdığı Yazıyla Hayata Tutundu!

64 Saat Sonra Kurtarıldı! Enkaz Altındayken Duvara Yazdığı Yazıyla Hayata Tutundu!
Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında enkaz altından sağ bir şekilde çıkmayı başaran Doğan Akkök, enkaz altındayken duvara umut dolu bir söz yazdı. Enkazdan 64 saat sonra çıkan Akköz, sonrasında hastaneye sevk edildi. İşte detaylar...

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan depremlerden sonra hasar tablosu ortaya çıkmaya devam ediyor. Depremde enkaz altında kalan vatandaşlara da sağ salim ulaşılmaya çalışılıyor.

Şiddetli bir şekilde yaşanan depremler bölgede birçok can ve mal kaybını da beraberinde getirdi. Sadece Kahramanmaraş’ta diğer civar 10 şehirde de etkili oldu. Bölge için ülkenin her yerinden arama kurtarma ekipleri yollandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin Kahramanmaraş merkez Bahçelievler Mahallesi Selin Apartmanı’nda da canla başla sağ bir şekilde vatandaşlara ulaşmak için çalışıyorlar. Bu apartmanda depremin üstünden 64 saat geçmesinden sonra 24 yaşında olan Doğan Akkök’e canlı bir şekilde ulaşmayı başardılar.

DUVARA NE YAZDI?

Canlı bir şekilde enkaz altından çıkmayı başaran Doğan Akkök’ün elini sımsıkı bir şekilde tuttular. Aynı şekilde bilincinde herhangi bir sorun olmaması adına da belli bir süre içinde kendisiyle sohbet etmeye çalıştılar. Elini bıraktıklarını ancak diğer yandan yanına gelebileceklerini söyleyen ekipler, uzun uğraşlar sonucunda Doğan’ı enkazdan sağ salim bir şekilde çıkarmayı başardılar. Tüm ekip bu başarıdan dolayı da mutlu oldu.

3 GÜN SONRA ULAŞILDI

Doğan Akkök, enkazın altındayken duvara yazdığı not ise gündem oldu. Doğan, duvara umudunu kaybetme yazısını yazmıştı. Depremden bu yana 3 gün sonra ilk defa ışık gördüğünü ifade eden Doğan Akkök, enkaz altından çıkmayı başaranlar arasında oldu. Enkaz altından kurtarılan Doğan, ambulansa taşınıp hastaneye yollandı. Gerekli kontroller ve müdahaleler hastanede yapılacak.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Doğan Akkök’ten sonra diğer tüm vatandaşlara sağ salim bir şekilde ulaşılmaya çalışılıyor. Arama kurtarma ekipleri, tüm imkanları seferber ederek çalışmaları sürdürüyor.

Soğuyan hava şartlarına rağmen, bölgede çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Birçok ilden de arama kurtarma ekibine destekler gelmeye devam ediyor. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.