Dün Twitter’a Kısıtlama Geldi! Kısıtlama Sonrasında Yetkili İsimlerle Ne Konuşulduğu Merak Ediliyor!

Dün Twitter’a Kısıtlama Geldi! Kısıtlama Sonrasında Yetkili İsimlerle Ne Konuşulduğu Merak Ediliyor!
Deprem sonrasında Twitter’a erişim kısıtlandı. Cüneyt Özdemir’in yasalar gereği BTK tarafından kısıtlama geldiğini söylerken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fut Ozkay ise teknik sorunlar olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında Twitter oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Birçok haberleşme buradan sağlanılmaya çalışıldı. Ancak dün akşam üstü vakitlerinde Twitter için erişim kısıtı yaşanmaya başlandığı gözlemlendi.

Deprem sonrasında oldukça sık kullanılan Twitter için dün erişim yasağı geldi. Gelen bu yasak üstüne gazeteci Cüneyt Özdemir yetkili isimlerle görüştüğünü ve BTK tarafından bu kısıtlamanın yapıldığını açıkladı.

TEKNİK SORUN AÇIKLAMASI

Ülke genelinde Twitter ve TikTok’a erişim kısıtlamasının gelmesinin ardından gazeteci Cüneyt Özdemir, yaptığı YouTube yayınında İletişim Başkanlığı’nda yetkili olan isimlerle görüşmüş olduğunu, Twitter’a ve TikTok’a BTK tarafından müdahale geldiğini açıkladı.

Gelen bu açıklama sonrasında ise hükümetten yorum geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, açıklama yaptı. Oktay, basın toplantısında gelen bir soru üzerine, kendisinin bazı teknik sorunlar olduğunu bildiğini söylerken, bir burada afet yönetmeye çabalıyoruz, cevabını verdi.

TWİTTER YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞME

Yapılan bir habere göre de bütün yaşanan bu gelişmelerden sonra, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu olan Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı yaptı. Yapılan toplantı video konferans olarak gerçekleşti. Bu toplantıda Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonların yanı sıra gerçek olamayan ihbarlar, sahte yardım kampanyaları ile sahte olan hesaplar ve yalan olan paylaşımlara karşı atılması gereken adımlar konuşuldu.

ELON MUSK NE DEDİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ile platform yetkilileri arasında yapılan toplantıda, toplumu panik ve kaosa yönlendirecek olan dezenformasyonlara karşı Twitter’ın sorumluluklarına da işret edilmiş oldu.

Bunun haricinde ise toplantıda, Türkiye tarafından platform yetkililerine, sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi adına da aktif olarak iş birliği başta olmak üzere İnternet Ortamında İşlenen Suçlara Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun içeriğinde sorumluluk anımsatıldı.

Elon Musk ise, daha fazlasını anlamak için çalıştıklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.