Hangi Belirtiler Kalp Krizine İşaret Etmektedir? Uzman İsim Bu Belirtileri Açıkladı!

Hangi Belirtiler Kalp Krizine İşaret Etmektedir? Uzman İsim Bu Belirtileri Açıkladı!
Kalp kriz sebebiyle her sene milyonlarca kişi yaşamını yitiriyor. Sağlıklı bir yaşamla kalp krizi riski azalabilir. Peki ellerimiz, saçımız ve kulağımız gibi pek çok alanın kalp krizi riski hakkında ipucu verdiğini biliyor muydunuz? İşte detaylar...

Kalp krizi riskini artıran birçok etken vardır. Sağlıksız bir beslenme hareketsiz olan yaşam tarzı, stres, gerginlik, sigara ve alkol kullanımı gibi etkenler kalp krizi riskini tetiklemektedir.

Prof. Dr. Bilal Boztosun, teknolojinin az gelişmiş olduğu dönelerde vücuttaki değişimlerin kalp hastalıkları hakkında uyarı niteliğinde olduğunu, bundan dolayı göbek çevresi büyüklüğünün, işaret parmağının yüzük parmağından uzun olmasını ve başın tepe noktasında görülmekte olan saç dökülmesi benzeri durumların da kriz için erken bir belirti olabileceğini söyledi.

KULAK MEME ÇİZGİSİ

Eski dönemlerde koroner arter hastalığının vücuttaki değişimlerle takibi sağlandığını ifade eden Boztosun, kulak memesinde çizgi olanlarda kalp damar hastalığı ve felç geçirme ihtimalinin yüksek olduğunun kabul edildiğini söyledi. Eğer bu çizgi her iki kulakta da bulunuyorsa riskin daha çok olduğunu düşündüklerini açıkladı.

İŞARET PARMAĞINA DİKKAT

Eğer işaret parmağı yüzük parmağınızdan uzunsa, göbek çevreniz büyük, göz kapaklarınızda ve çevresinde meydana gelen yağ birikintisi ve başın tepe noktasında saç dökülmesi, belirti olarak sayılabiliyordu.

Bunun yanı sıra otururken dizlerini kırmadan ayak baş parmağına değemeyen kimselerde de kalp damar hastalıkları daha çok ortaya çıkıyormuş. Günümüzde artmış olan teknolojiyle 15 saniyede yapılan kap tomografisi aracılığıyla daha hızlı ve net olan sonuçlar elde etmekteyiz. Tanının hızlı ve kesin olması tedavi içinde başarılı kıldığı söylenildi.

KALP KRİZİ RİSK

İNİ AZALTMAK ADINA NELER YAPILMALI?

Boztosun, genetik yatkınlık dışında tütün ürünleri, hareketsiz bir hayat, yüksek olan tansiyon ve kolesterolün kalp ve damar hastalığı ihtimalini yükselttiğini açıkladı. Sağlık ve dengeli bir beslenmenin kalp sağlığını korumanın en iyi çözümü olduğunu açıkladı.

Sizlerde bu tavsiyeler uyarak kalp sağlığınızı koruyabilir olası hastalıklara karşı da korunabilirsiniz. Dengeli bir beslenme ise kalp sağlığı için kilit niteliğinde bir adım olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.