Starlink Uydusu Nedir, Özellikleri Nelerdir? Starlink Uydusu Kimin?

Starlink Uydusu Nedir, Özellikleri Nelerdir? Starlink Uydusu Kimin?
Kahramanmaraş’ta meydan gelen deprem sonrasında uluslararası yardım çağrısında bulunuldu. Türkiye’nin hemen onaylaması durumunda Elon Musk, starlinkleri devreye sokacağını duyurdu. Peki starlink uyduları ne için kullanılmakta? İşte detaylar...

Pazartesi sabahı Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem oldukça yıkıcı bir etkiye sahipti. Civar 10 il içinde aynı şekilde hasara neden olan deprem, birçok vatandaşın hayatını kaybetmesine yol açtı.

Oldukça hasarlı olan deprem sonrasında, Türkiye uluslararası yardım çağrısı yaptı. Uluslararası yardım çağrısı için Elon Musk’tan  dönüş geldi. Eğer Türkiye onaylarsa iş adamı Starlink uydusunu göndereceğini açıkladı.

STARLİNK UYDUSU NEDİR?

Binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan deprem için yardımlar gelmeye devam ediyor. Can ve mal kaybının bir hayli fazla olduğu deprem sonrası yaralar sarılmaya çalışılıyor. Türkiye’nin uluslararası yardım çağrısı ise Elon Musk’tan ger dönüş aldı. Ünlü iş adamı Türkiye’de meydana gelen depremden sonra, Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadığını ve SpaceX onaylanır onaylamaz gönderilebileceğini açıkladı.

Starlink 2017 yılında tescillenen bir uydu sistemidir. 2019 yılında çalışmalarına başlanmıştı. Uydulardan elde edilen sinyaller sayesinde internet yer alıcı ve vericilerine ışınlanarak yer olarak yayın yapmaya olanak sağlıyor. Ya da doğrudan Starlink yönlendiricisine bağlanma ihtimalleri var.

STARLİNK UYDULARI NE İŞE YARAR?

İnternet sağlayıcı uydu sistemi Starlink uydularından bulunan sinyaller bir ev, iş yeri yada uzak konum sinyalinin uydu üzerinde internete bağlanmasına yardımcı olmaktadır.

Aynı zamanda dünya yörüngesinde bulunmakta olan 3.000’den çok Starlink uydusu vardır. SpaceX, Starlink uydularıyla dünyaya internet erişimi imkanı sunmak amacıyla yaklaşık olarak 12.000 kadar uyduyu yörüngeye sokmayı amaçlıyor.

HIZINI ARTTIRDI

Piyasaya il çıktığı zamanlarda 1 Gbps’ye kadar hıza çıkabildiği açıklanan Starlink, bu rakamı yıllar içerisinde 10 Gbps’ye kadar çıkarttı. Bu sayede mevcut gigabit internet hizmetini çok daha hızlı bir duruma getirmiş oldu. Planlanan bütün Starlink uyduları yörüngeye girdiği zaman bütün dünyaya hizmet vermesi bekleniyor.

Ancak Starlink, şimdilerde sadece Amerika, Kanada, Avrupa’nın bir kısmında ve Yeni Zelenda da olmak üzere 32 ülkede kullanımı var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.