AFAD Gönüllüsü Olmak İçin Başvurular Arttı! AFAD Gönüllüsü Olmak İçin…

AFAD Gönüllüsü Olmak İçin Başvurular Arttı! AFAD Gönüllüsü Olmak İçin…
Deprem afetinin üçüncü gününde can kayıplarının sayısı giderek artıyor. Yetkili birimlerin ve gönüllülerin arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Yaşanan deprem ile AFAD gönüllüsü nasıl olunur aramaları da artmaya başladı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat sabahı meydana gelen depremde can kayıplarının sayısı giderek artıyor. Meydana gelen deprem sabah saatlerinde 7,7 büyüklüğünde olurken, aynı gün öğlen saatlerinde ise, 7,6 olarak tekrar meydana geldi. On ilimizin birden etkilendiği depremde, birçok vatandaşımız hala enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Hal böyle olunca birçok vatandaş, AFAD gönüllüsü olabilmek için nelerin yapılması gerektiğini araştırmaya ve başvurularda bulunarak deprem bölgelerindeki arama kurtarma ekiplerine katılmaya başladı.

CAN KAYBI ARTIYOR

6 Şubat sabahı meydana gelen depremden dolayı can kayıplarımızın sayısı giderek artıyor. Son açıklamalara göre, Kahramanmaraş depremi nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 6 bin 557’ye yükseldi. Arama kurtarma ekiplerine katılmak için AFAD gönüllüsü olma başvurularının sayıları da giderek artıyor. AFAD gönüllüsü olmak için başvurular online olarak yapılabiliyor.

AFAD GÖNÜLLÜSÜ BAŞVURU ŞARTLARI

AFAD gönüllüsü olmak için başvuru şartlar, AFAD’ın resmi internet sayfasında açıklandı. AFAD gönüllüsü; tamamı ile kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacı ile bireysel çıkarlarını gözetmeksizin, hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilere denilmektedir. AFAD gönüllüsü olmak isteyen kişilerin ilk olarak on beş yaşını doldurmuş ve T. C vatandaşı olması gerekiyor.

BAŞVRULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLİYOR

Destek AFAD gönüllüsü olarak eğitimlere katılabilecek kişilerin on sekiz yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. AFAD gönüllüleri, ihtiyaç duyulan zamanlarda ve gerekli alanlarda göreve çağrılmaktadır. Müsait olan gönüllüler, yardım faaliyetlerine AFAD bünyesinde dahil olabiliyor. AFAD gönüllüsü olmak isteyen kişiler başvurularını online olarak yapabilmektedir. E-devlet uygulaması üzerinden on beş yaşını doldurmuş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, AFAD gönüllüsü olmak için başvurularını gerçekleştirebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.