Telekomünikasyon Şirketi Aramaları Ücretsiz Yaptı! Türkiye Ve Suriye Aramalarından Ödeme Alınmayacak!

Telekomünikasyon Şirketi Aramaları Ücretsiz Yaptı! Türkiye Ve Suriye Aramalarından Ödeme Alınmayacak!
Ülkemizde yaşanan deprem on ilde ve Suriye’de etkili oldu. Ülkemiz genelinde büyük bir yardım kampanyası düzenlenirken, diğer ülkelerden de yardımlar gelmeye devam ediyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından, on ilimizde büyük hasarlar ve can kayıpları meydana geldi. Yaşanan deprem nedeni ile vatandaşların en temel ihtiyaçlarını giderebileceği imkanlar şehirlere ulaştırılamıyor. Elektrik, su ve doğalgaz gibi ihtiyaçlarını gideremeyen vatandaşlar aynı zamanda, iletişim alanında büyük sıkıntılar yaşıyor. On ilde etkili olan deprem nedeni ile bölgedeki yakınlarına ulaşmaya çalışan kişilerde büyük zorluklar yaşıyor.

İLETİŞİM ÇOK ZOR SAĞLANIYOR

Özellikle Hatay’da da büyük bir yıkıma neden olan deprem, Hatay’da ciddi bir iletişim sorunun yaşanmasına neden oluyor. İnsanlar yakınlarına ulaşamadığı gibi deprem bölgesinde yer alan vatandaşlarımızda yardım mesajlarını göndermekte büyük zorluklar yaşıyor. Bu neden ülke genelinde hatların gereksiz yere meşgul edilmemesi konusunda uyarılar yapılıyor. Telefon sinyallerinin çok düşük olduğu deprem bölgelerinde, yurt genelinde ve yurt dışında yer alan insanlarda tanıdık ve yakınlarına ulaşamıyor.

ALMAN TELEKOM ŞİRKETİ ARAMALARI ÜCRETSİZ YAPTI

Alman telekom şirketi olan Deutsche Telekom, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeni ile taziyelerini iletti. Yaşanan büyük deprem nedeni ile Deutsche Telekom, Almanya'dan Türkiye ve Suriye'ye 6 Şubat ile 15 Şubat tarihlerinde yapılan arama ve gönderilen kısa mesajlardan ücret alınmayacağı bildirildi. Aynı zamanda Deutsche Telekom yaptığı açıklamalarında, Türkiye ve Suriye'deki müşterileri için veri dolaşımlarının da 15 Şubat'a kadar ücretsiz olacağına belirtti.

‘DAYANIŞMA HARİKA’

Deutsche Telekom şirketi, Türkiye ve Suriye’ye yapılacak arama ve gönderilecek kısa mesajlardan ücret alınmayacağını açıkladı. Deutsche Telekom Üst Yöneticisi olan Timotheus Höttges, şirket çalışanlarının Türkiye ve Suriye’de akrabalarının olduğunu ve meydana gelen dayanışmanın harika olduğunu da açıklamalarına dahil etti. Deutsche Telekom Üst Yöneticisi Timotheus Höttges, ülkemizde yaşanan deprem nedeni ile bazı açıklamalarda bulundu. Deutsche Telekom Üst Yöneticisi Timotheus Höttges açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’Depremden etkilenen pek çok kişinin çaresizliğine sadece şefkatle değil, somut yardımla yaklaşıyoruz.’’

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.