Transeksüel Çiftin “Hamilelik” Fotoğrafları Olay Yarattı!

Transeksüel Çiftin “Hamilelik” Fotoğrafları Olay Yarattı!
Bebek sahibi olmak için hormon tedavisine ara veren Hintli bir trans çiftin hamilelik fotoğraf çekimi sosyal medyada geniş yankı uyandırdı! İşte detaylar...

Hindistan’ın Kerala eyaletinde yaşayan 21 yaşındaki Ziya Paval ve 23 yaşındaki eşi Zahad, bebek sahibi olmaya karar verdiklerinde cinsiyet geçiş sürecindeydiler. Her zaman ebeveyn olmak istediğini söyleyen Paval, doğumda erkek olarak kayıtlara geçmişti ve şimdi kendini kadın olarak tanımlıyor.

Doğuma kadın olarak girdi, şimdi ise erkek

Sadece bir isim kullanan Bay Zahad, doğumda kadın olarak görüldü ve şimdi erkek olarak tanımlanıyor. Çift için sosyal medya hesaplarından kimi zaman tepkiler kimi zaman da tebrik yağmuru yağdı. Dünyaca ünlü transseksüel aktris Negha, Paval'ın fotoğraflarını paylaştığı Instagram gönderisine "Trans insanlar aileyi hak ediyor" yorumunu yaptı.

Paval ve Zahad, Hindistan'da bu olayın çok nadir olabileceğini çünkü "bildiğimiz kadarıyla trans topluluğunda başka hiç kimsenin çocuk sahibi olmayı denemediğini" söylüyorlar.

Aktivistler sayının daha yüksek olduğunu söylese de, Hindistan'da yaklaşık iki milyon trans birey olduğu tahmin ediliyor. 2014 yılında Hindistan Yüksek Mahkemesi, diğer insanlarla aynı haklara sahip olduklarına karar verdi. Ancak Hindistan’daki translar yine de eğitim ve sağlık hizmetlerine erişemedikleri iddiasını taşıyorlar.

İkisi de ailesini terk etmişti

Paval ve Zahad üç yıl önce tanıştıklarında, ikisi de ailelerini terk etmişti. Paval, "Klasik dans öğrenmeme asla izin vermeyen muhafazakar Müslüman bir aileden geliyorum" diyor. "Ailem, dans etmeyeyim diye saçımı kesecek kadar katıydı.”

Paval, bir gençlik festivaline katılmak için evden ayrılmış ve bir daha dönmemiş. Muhasebeci olarak eğitim alan Zahad ise, Thiruvananthapuram kentindeki balıkçı topluluğundan Hristiyan bir aileden geliyor. Şu anda bir süpermarkette çalışıyor.

Aileler çifti çocuktan sonra kabul etti

Cinsiyet dönüşüm ameliyatı geçirip kadın olan Paval, hamilelik sırasında ikisinin de ailesinin Zahad'a yardım ettiğini dile getiriyor. Durumu kabul etmekte zorlanan aileler, başlangıçta çiftten hamileliği halka açıklamamalarını istemiş. Fakat daha sonra aileden izin çıkınca çift fotoğraflarını Instagram’da paylaştı ve fotoğraflar infiale yol açtı. Hamile erkek görüntüsü, herkesi şaşkına çevirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.