87 Yaşındaki Adam Holokost’tan Kurtuldu Ama 2 Milyon Dolar Dolandırılmaktan Kurtulamadı!

87 Yaşındaki Adam Holokost’tan Kurtuldu Ama 2 Milyon Dolar Dolandırılmaktan Kurtulamadı!
Art niyetli bazı insanların, yaşlı insanlardan faydalanması yeni bir şey değil. Bu evrensel dolandırıcılık, bu kez Florida’da sahnelendi. 87 yaşındaki “Holokost mağduru” adam, genç bir kadın tarafından 2,8 milyon dolar dolandırıldı! İşte detaylar...

Art niyetli bazı kadınların, yaşlı insanlardan faydalanması kulağa yeni gelmiyor. Neredeyse evrensel bir boyut kazanan bu dolandırıcılık türünün bir örneği de, Florida’da gerçekleşti. İkinci Dünya Savaşı’nda Holokost’tan kurtulan adam, romantizm dolandırıcılığından kaçamadı ve genç bir kadın tarafından tam 2,8 milyon doları çalındı!

Genç kadın, 87 yaşındaki adamı 2,8 milyon dolar dolandırdı!

Peaches April 36 Stergo adlı kadın, "aşk dolandırıcılığı" olayında, ismini vermek istemeyen 87 yaşındaki bir adamdan 2,8 milyon dolar çalmakla suçlanıyor. Yaşlı adam, arkadaşlık arayan ve New York'ta yaşayan 87 yaşında bir Holokost mağduruydu ve kolay bir hedef arayan Floridalı kadın için iyi bir alternatifti. Genç kadın, Holokost mağdurundan tüm hayat birikimi olan 2,8 milyon dolar çaldı.

2017 yılında çalmaya başlamış

Adı açıklanmayan 87 yaşındaki kişinin, 36 yaşındaki Peaches "April" Stergo ile altı ila yedi yıl önce bir flört sitesinde tanıştığı bildirildi. Federal savcılar, ilişkilerindeki yalanların 2017'de başladığını söylüyor. Federal bir iddianameye göre, Stergo'nun ilk dolandırıcılığı bu yıllarda başlamış.

Avukatıma lazım diyerek ilk parayı alan genç kadın, yaşlı adamdan Mayıs 2017'de 25 bin dolar değerinde çek almış. Stergo'nun kendi banka kayıtlarının gözden geçirilmesi, onun hiçbir zaman herhangi bir maaş almadığını, paraların hep aynı kaynaktan gönderildiğini ortaua çıkardı.

“Sen bana şimdi ver, ben sana geri ödeyeceğim”

Yalanlar, ilk transferden sonra dört buçuk yıl daha birikmeye devam etti. Adam, Stergo'ya neredeyse aylık 50.000 $'a varan çekler yazardı. İddianameye göre her çekle birlikte daha fazla para için başka bir bahane geldi. Stergo'nun yanlış bir şekilde, banka hesaplarının donmasını önlemek için daha fazla paraya ihtiyacı olduğunu ve adama mümkün olan en kısa sürede geri ödeyeceğini iddia ettiği bildirildi. Yaşlı adam, ilişkileri boyunca kadından tek kuruş dahi alamadı.

Banka çalışanını taklit ederek bir e-posta adresi aldı, dolandırmaya devam etti.

İddianameye göre Stergo, bir banka çalışanını taklit etmek için sahte bir e-posta hesabı oluşturarak yalanlarına inandırmaya çalıştı. Tekrarlanan para transferlerinden şüphelenmeye başladığında, adamın bankasına göndermek için sahte faturalar ve mektuplar oluşturdu.

Dolandırıcılık boyunca, adam Stergo'ya toplam 62 çek gönderdi: Toplamda 2,8 milyon dolar!

İddianame, dolandırıcılığın adama büyük bir mali zarar verdiğini belirtiyor. Yaşlı adam kira ödeyemediği için dairesini toplarken, Stergo servetine servet kattı!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.