Kahramanmaraş’ta Meydana Gelen Deprem Sonrası İngiliz Deprem Uzmanı Ne Dedi?

Kahramanmaraş’ta Meydana Gelen Deprem Sonrası İngiliz Deprem Uzmanı Ne Dedi?
Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında birçok yıkıcı hasar ortaya çıktı. Tüm ülkeyi yasa boğan deprem için İngiliz bilim uzmanı ne açıklaması yaptı? İşte detaylar…

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem civar birçok ilden de hissedildi. Oldukça şiddetli olan başka depremlerde ardından meydana geldi. Tüm ülkeyi hüzne boğan depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Bölgedeki yıkılan binalar, artan kayıpların sayısı ve yaralı olarak çıkartılanlar durumu özetlemeye devam ediyor. Bu deprem son zamanların en büyük hasarı olarak karşımıza çıkmakta. Aynı zamanda tüm dünyada gözlerini Türkiye’ye çevirdi.

BİLİM UZMANI, EN KÖTÜ SENARYO OLARAK NİTELENDİRDİ

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında dünya basını da Suriye’yi etkileyen depremleri manşetlerine aldılar. İngiltere’deki University College London’daki Yer Bilimleri Fakültesinde sismolojik hesaplamalar üstüne çalışan Dr. Stephen Hicks, civar illeri de etkisi altına alan ülkeleri de etkileyen çifte depremi olabilecek en kötü senaryo olarak nitelendirdi.

1900’LÜ YILLARDAN BU YANA EN BÜYÜK DEPREM

Yapılan bir habere göre, Sismometreler yardımıyla gözlemlerin başladığı 1900’lü zamanlardan bu yana Doğu Anadolu fay hareketliliğinin varlığından söz edecek ancak daha öncesinde de bu büyüklükte bir depremin meydana gelmediğini ifade eden Hicks, Türkiye’nin güneydoğusunda daha büyük depremler meydana gelebilir. Çok geniş bir zaman içinde de olabilir ancak oldukça kısa bir süre içinde de meydana gelebilir. Çifte depremler bizim için sıra dışı olmaktadır. Ancak burada meydana geldi. On binlerce artçı şok olacağını rahat bir şekilde dile getirebiliriz. Bu depremlerin çoğunun küçük olmasını ve hasara neden olmamasını istiyoruz. Fakat ne yazık ki güçlü artçı şokları olma ihtimali mevcut.

ARTÇILAR İÇİN UYARILAR GELDİ

Tüm ülkeyi yasa boğan, deprem için İngiliz bilim adamından bu yönde bir açıklama geldi. Gelen açıklamada artçı konusu ise dikkat çekmektedir. Hem peş peşe deprem yaşanması hem de olası artçılar için uyarılar geldi.

Bölge için olası artçı depremlere karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Şimdiden gerekli tedbirlerin alınması şuan yeterince zorda olan bölge için iyi olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.