Vücuda Faydası Saymakla Bitmeyen Baharatlar Hangileri? Şifa Kaynağı Baharatlar!

Vücuda Faydası Saymakla Bitmeyen Baharatlar Hangileri? Şifa Kaynağı Baharatlar!
Baharatlar vücut için tam bir şifa kaynağıdır. Birçok hastalığa da iyi gelmektedir. Peki hangi baharatı ne için kullanmalıyız? İşte detaylar…

Kimi baharatlar kalbe iyi gelirken kimisi de vücuttaki iltihabı gidermektedir. Yapılan çalışmalar baharatların kolesterol ve trigliserit seviyelerini de düşürdüğünü açıklamaktadır. Aynı zamanda kanı sulandırmak, kan şekerini düzenlemek ve kanser gelişimini de önlemektedirler.

Açıklandığı üzere, baharatların pek çok faydası vardır. Peki hangi baharat tam olarak ne için fayda sağlamaktadır? Sizin için açıkladık!

TARÇIN-KAN ŞEKERİ İLİŞKİSİ

Araştırmalar sonucunda tarçın kullanmak kan şekerinde düzeltme yaptığını söylüyor. Yiyeceklere şeker eklemden tatlı bir tat kazandırır ve araştırmalar tip 2 diyabetli kimselerde kan şekerini düşürebileceğini açıklamaktadır.

Tarçın, diyabet ilaçlarının ya da karbonhidrat kontrollü bir diyetin yerini almaz, fakat bir sağlıklı bir yaşam tarzına yardımcı olur.

Yoğurt, meyve ya da sıcak mısır gevreği üstüne serpmeyi deneyebilirsiniz.

ZERDEÇAL-İLTİHAP İLİŞKİSİ

Araştırmalara göre Alzheimer hastalığı ve depresyona bağlantılı olan beyindeki iltihaplanmayı azaltabileceğini akıllara getirmektedir. Antiinflamatuar özellikleri sebebiyle kurkumin, artritli kimselerde ağrı ve şişliği de azaltmak için oldukça etkilidir. Aynı zamanda hayvan çalışmaları, kurkuminin güçlü anti-kanser özelliklerine sahip olabileceğini de göstermektedir.

Bu güçlü baharatı kullanmak için, kavrulmuş sebzelere ve etlere ekleyebilirsiniz.

ZENCEFİL-MİDE BULANTISI

Yapılana araştırmalar sonucunda zencefilin hamilelikle ilgi mide bulantısını gidermek ve ameliyat sonrası meydana gelen mide rahatsızlığını azaltmada etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Bulantı önlemek için ilaçlarla beraber kullanıldığında ise kemoterapinin sebep olduğu mide bulantısını ve kusmaya bile yardım olduğu söylenmektedir.

Bu baharatı tavada kızartılmış yemeklere kullanabilirsiniz. Ev yapımı salata ve soslarına da ekleyebilirsiniz.

SARIMSAK- KALP İLİŞKİSİ

Kadınlarda kan damarlarını esnek tutmak için sarımsak tüketimine dikkat çekilmektedir. Aynı zamanda araştırmalar sarımsak yemenin kolesterol ve trigliseritleri de azaltabileceğini akıllara getirmektedir. Sarımsak aynı zamanda Akdeniz diyetinin önemli bir parçasıdır.

Çorbalara ve salata soslarınıza serpme yapabilirsiniz.

Sizlerde bu baharatları kullanarak birçok fayda elde edebilirsiniz. Doğru miktarda kullanımına dikkat etmeniz ise büyük önem taşımaktadır. Bilinçli kullanmak da önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.