Birleşmiş Milletler ’Den Deprem Yardımı! Uzaydan Uydu Görüntüsü Sağlayacak Olan Acil Durum Uydu Haritası !

Birleşmiş Milletler ’Den Deprem Yardımı! Uzaydan Uydu Görüntüsü Sağlayacak Olan Acil Durum Uydu Haritası !
Türkiye’de meydana gelen şiddetli deprem sonrasında BM’den yeni bir hamle geldi. Birleşmiş Miller uzaydan uydu görüntüsü sağlayacak olan Acil Durum Uydu Haritasını aktif duruma getirdi. İşte detaylar...

Ülkede şiddetli bir şekilde meydana gelen deprem sonrasında hem yurt içinde hem de yurt dışından pek çok yardımlar gelmeye devam ediyor. Bu yardımlar kapsamında Birleşmiş Milletler de bir adım attı. Artık uzaydan uydu görüntüsü sağlanarak acil durumlar için uydu haritası yardımcı olacak.

Birçok yerden yardım gelmeye devam ederken, ülke için arama kurtarma ekipleri de fark farklı yerlerden gelmeye devam ediyor. Birçok ülke arama kurtarma ekiplerini ülkemize göndermeye devam ederken Birleşmiş Milletler de bu çalışmalara destek olmak adına çok önemli olacak bir hamle gerçekleştirdi.

DEPREM İÇİN BM’DEN ADIM

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 şiddetinde ki deprem sonrasında BM de harekete geçen kurumlar arasında yer aldı.

Yayımlanan bir habere göre, Türkiye’ye büyük oranda hasar veren depremden sonra Birleşmiş Milletler Uydu Merkezi, acil durum haritalama hizmetini aktif bir duruma getirdiğini açıkladı.

Binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiği ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmalara devam ettiği depremde, BM’nin etkinleştirdiği acil durum haritalama sayesinde arama kurtarma anlamında büyük bir katkı sağlayacak.

UYDU HARİTASI AKTİFLEŞRİLDİ

Aktif edilen harita depremde hasar görmüş olan yapılara genel bir bakış imkânı sunmakta. Bu bilgiler daha sonraki zamanlarda insani yardım ve afet müdahale grupları tarafından paylaşılmakta. Bu sayede pek çok kurum ve kuruluş uzaydan sağlanan görüntüler sonucunda harekete geçerek çalışmalarda kullanılan süreyi kısaltmaktadır.

UYDU ANALİZİ EĞİTİMİ

Birleşmiş Milletler ofisleri ve ajansları, devlet kurumları, Kızılhaç ve Kızılay gibi yardım kuruluşları ile sivil toplum insani kuruluşları gibi grupların hepsi, UNUSAT tarafından toplanan görüntülü erişim için istekte bulunabilir.

2001 senesinde başlatılmış UNOSAT, Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü yada CERN’de barındırılmakta. Başlangıç odak noktası ise Birleşmiş Milletlere BM üye devletlerine yönelik uydu analizi ve eğitimi sağlamaktadır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.