Dünya Seferber Oldu! Enkaz Altındaki Vatandaşlarımızın Kurtarılması İçin Ekipler Yolda!

Dünya Seferber Oldu! Enkaz Altındaki Vatandaşlarımızın Kurtarılması İçin Ekipler Yolda!
Ülkemizde dün sabah saatlerinde meydana gelen depremler nedeni ile hükümet, dördüncü seviye alarm verdi. Uluslararası yardımı ifade eden bu alarm seviyesi sonrasında birçok ülkeden yardım mesajları gelmeye başladı. İlk yardım ise, Azerbaycan’dan geldi. İşte detaylar...

Türkiye’yi derinden sarsan deprem, tüm dünyanın gündeminde yer aldı. Kahramanmaraş merkezli deprem, on çevre ilde daha etkili oldu. Büyük yıkımların meydana geldiği depremde, birçok vatandaşımız hala enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Bir yandan da enkaz altındaki yakınlarının kurtarılmasın bekleyen vatandaşlarımız soğuk hava koşulları ile mücadele ediyor. Enkaz altında kalan vatandaşlara bir an önce ulaşılmak isteniyor. Havanın da soğuk olması, enkaz altındaki vatandaşların hipotermi tehlikesi ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

BİRÇOK ÜLKEDEN YARDIM EKİPLERİ YOLA ÇIKTI

Dün sabah saatlerinde yaşanan yıkıcı depremin ardından Avrupa Birliği ülkeleri, ABD, Çin, İsrail, Meksika, Japonya, Ukrayna, Rusya ve Arap ülkelerinden üst düzey isimler ve yetkililer taziye mesajı gönderirken birçok ülkeden de destek gönderileceği mesajı ülkemize ulaştırıldı. Bu mesajların arından Japonya Hükümeti tarafından görevlendirilen on sekiz kişilik arama kurtarma ekibinin deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Türkiye’ye geldiği açıklandı. Japon Arama Kurtarma Şefi Hideaki Yamamoto; ‘’Japonya olarak Türk halkının yanındayız.’’ açıklamasında bulundu. Japonya’dan gelen ekip Adana Havalimanı’na gitmek üzere yola çıktı.

İSRAİL’DEN YARDIM GELDİ

Türkiye’yi ve dünyayı sarsan depremin ardından gün gece Almanya’nın Köln kentinden Uluslararası Araştırma ve Kurtarma kuruluşuna ait ekipler Türkiye’ye geldi. Aynı zamanda İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı insanı yardım ekipleri de Türkiye’ye geldi. İsrail’den gelen yardım ekipleri, yardım erzakları ile deprem bölgesine ulaştı.

YUNANİSTAN EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNDE

Türkiye ile ilişkileri gergin olan Yunanistan, deprem bölgesine Felakete Müdahale Özel Ekipleri’ni gönderdi. Aynı zamanda, Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait bir uçak ile yardım ekipmanları da Türkiye’ye gönderildi. Fransa’dan da 136 kişilik 2 enkaz altı arama ve kurtarma ekibinin yola çıktığı bildirildi. Ayrıca, Meksika Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Genel Müdürü Bernardo Aguilar Calvo tarafından havaalanında yapılan açıklamada da şu ifadeler yer aldı; ‘’Türkiye’deki kardeşlerimize yardım etmek amacı ile Savunma Bakanlığına bağlı 93 eleman, Deniz Kuvvetlerinden 37 kişi, Kızılhaç personelinden 15 kişi Meksika Hava Kuvvetlerine ait bir uçağa binmek üzereyiz. Amaç, mümkün olan en yüksek sayıda insanı canlı olarak kurtarmaya çalışmaktır. Kısa zamanda Türkiye’ye varmayı umuyoruz.’’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.