Deprem Sırasında Bu Bilgi Hayat Kurtarıyor! Yaşam Üçgeni Nedir?

Deprem Sırasında Bu Bilgi Hayat Kurtarıyor! Yaşam Üçgeni Nedir?
Meydana gelen deprem sonrasında birçok endişe ve kaygı doğdu. Deprem anında nasıl hayatta kalınır? Yaşam üçgeni nedir ve nasıl uygulanır? İşte detaylar…

Türkiye’nin güney bölgesinde meydana gelen depremler sonrasında tüm ülke üzüntü içerisinde. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 şiddetinde deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem sonrasında yaşam üçgeni gündeme geldi. Peki yaşam üçgeni nedir? Yaşam üçgeni nasıl yapılmalıdır?

Deprem sırasında hayatta kalmak için yaşam üçgeni yapılması gerekmektedir. Artçı sarsıntıların devam ettiği bugünlerde yaşam üçgeninin ne olduğu ise oldukça merak edilmektedir. İşte hayat kurtarmaya yarayan yaşam üçgeninin detayları.

YAŞAM ÜÇGENİ NE DEMEK?

Yaşam üçgeni, deprem sırasında yapılırsa enkaz altında sağ çıkmanıza oldukça yardımcı olacaktır. Bu üçgen sağ çıkmanızı sağlayacak olan en önemli deprem önlemleri arasında yer almaktadır.

Bin çöküntüsü anında nesneler veya mobilya iç ezilmelerde bu nesneler üzerine düşen tavan ağırlığı, bir boşluk meydana getiri. Bu meydana gelen boşluk hayat üçgeni olarak adlandırılmaktadır.

YAŞAM ÜÇGENİ NASIL UYGULANIR?

Nesne ne kadar büyük olursa o kadar güçlü olup, o kadar az bir kompakt olacaktır. Nesne ne kadar da az sıkışırsa boşluk o kadar büyük olup, bu boşluğu güvenlik için kullanan kişinin yara alma ihtimali de o kadar düşük olacaktır.

Binalarda çöktün meydana geldiğinde birçok insan altında kalarak ezilerek hayatını kaybeder. Kediler, köpekler ve bebekler ise doğal olarak genelde cenin pozisyonunda kıvrılma şekli alırlar. Bu bir hayatta kalma iç güdüsü olarak bilinir. Buna güvenli kalma iç güdüsü de denilmektedir.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Deprem anında daha küçük bir boşlukla hayatta kalma ihtimaliniz olabilir. İşin mantığı genel olarak budur. Yani cismin yan tarafında bir kanepenin yanına ama hafif bir şekilde sıkışacak bir boşluk kalacak şekilde açıyı tutturmak gerekmektedir.

Eğer deprem anında bu bilgiye sahipseniz oldukça faydalı olacaktır. Bundan dolayı depreme dair gerekli bilgileri önceden edinmek oldukça önemlidir. Hayati önem taşır. Hem kendiniz hem de sevdiklerinizin hayatı için bu bilgiler ışığında hareket etmek gerekli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.