Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alımı başvuruları deprem sonrası uzatıldı! Açıklama geldi, yeni tarih duyuruldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alımı başvuruları deprem sonrası uzatıldı! Açıklama geldi, yeni tarih duyuruldu
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 6 Şubat 2023 tarihinde sona erecek olan 171 sözleşmeli personel alımı başvuruları, yaşanan deprem nedeniyle uzatıldı. Bakanlık, yeni tarihi de duyurdu.

Dün gerçekleşen Kahramanmaraş depreminden 10 ilin birden etkilenmesi tüm kamu kuruluşlarını alarma geçirdi. Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken; bakanlıklar da kendi yetki alanlarındaki konular hakkında düzenlemeler gerçekleştirmeye başladı. Bu kapsamda; deprem bölgesinde yer alan Hatay, Adana ve Mersin gibi bölgelerde de personel alımı gerçekleştireceği bilinen Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli olarak gerçekleştireceği personel alımına ilişkin yeni bir duyuru gerçekleştirdi.

Normal şartlarda dün itibariyle sona ermesi gereken personel alımı başvurularının yaşanan depremden kaynaklı olarak ortaya çıkan herhangi bir mağduriyet nedeniyle yapılamamasını göz önüne alan Kültür ve Turizm Bakanlığı, son başvuru tarihinde uzatmaya gitti. Personel alımlarının devam ettiğini bildiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, gerçekleştirdiği açıklamada güncellenen son başvuru tarihini duyurdu.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, BAŞVURU TARİHİNİ UZATTI

Lise, ön lisans ve lisans düzeyinde olmak üzere farklı kadrolarda istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı; Ankara, İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Batman, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Denizli, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Kars, Kayseri, Konya, Kütahya, Muğla, Samsun, Sivas, Şırnak, Van, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Edirne, Uşak, Bursa, Erzurum, Kastamonu, Mersin, Tokat, Yozgat, Zonguldak ve Adana illerin olmak üzere 171 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurmuştu. Bu kapsamda başvuruları 6 Şubat 2023 tarihine kadar kabul edecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu tarihi 12 Şubat 2023 tarihine çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen açıklama da ise şu ifadeler yer aldı:

“171 Sözleşmeli Personel Alımı başvurusu, Ülkemizde yaşanan deprem sebebiyle; başvuracak adayların mağdur olmaması amacıyla personel alım başvuru süresi 12.02.2023 tarihine kadar uzatılmıştır. İlanen duyurulur.”

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, BOŞ KADROLARI HATIRLATTI

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen açıklama sonrası, personel alımının gerçekleşeceği kadrolar ve alım şartları da yeniden merak edilmeye başlandı. Lise mezunlarından 2 kadın, 41 erkek olmak üzere toplamda 43 koruma ve güvenlik görevlisi alacak olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 5 şoför ve 16’sı kadın, 67’si erkek olmak üzere 83 temizlik personeli alacak.

Ön lisans mezunlarından 19; lisans mezunlarından 10 büro personeli alımı gerçekleştirecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, ön lisans mezunu olmak üzere 8’i erkek, 3’ü kadın toplamda 11 koruma ve güvenlik görevlisi de istihdam edecek. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) eğitim durumuna göre; P94, P93 veya P3 puan türünden en az 60 puan alması ise şart.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.