Bu Gıdalara Dikkat! Yemeden Önce Bir Kez Daha Düşünün, Birçok Hastalığa Yol Açıyor!

Bu Gıdalara Dikkat! Yemeden Önce Bir Kez Daha Düşünün, Birçok Hastalığa Yol Açıyor!
Günlük hayat içerisinde yemekten hoşnut olduğumuz pek çok gıda birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Yerken farkında olmadığımız birçok gıda, bizleri kanser, böbrek, karaciğer hastalıklarına sürüklüyor! İşte detaylar...

Bir gün içerisinde yiyip içtiklerimizi hiç düşündünüz mü? En sık tükettiğimiz yiyecekler birçok hastalığa kapı açmaktadırlar. Kolesterolü yükseltip, kalp damarlarında tıkanıklığa neden olmaktadırlar. İşte sizler için tüketilmeden önce bir kez daha düşünülmesi gereken o yiyecekleri açıkladık. Bu yiyeceklere dikkat!

Yüksek kolesterole müdahale edilmemesi durumunda kalp krizi ve felç ihtimallerinin artmasına neden olmaktadır. Fakat toplum içerisinde pek çok kişi kolesterol hastası olduğunun farkında değil. Kolesterollün etkilerinin azalması için sağlıklı beslenmek oldukça önemli. Bunun yanı sıra severek yediğimiz birçok besin de kolesterol ihtimalini arttırmakta.

KIZARMIŞ GIDALAR

Eğer düzenli bir şekilde kızarmış gıdaları tüketiyorsanız, sadece yağ ve kalori tüketiminizde artış olmaz. Bunun yanı sıra kolesterolünüz de yükselebilir. Kızartılmış gıdalar, farklı bir şekilde hazırlandıkları durumuna göre de daha çok yağ içermektedir. Genellikle kalp sağlığına zararlı olan trans yağlar da içermekte. Yiyecekleri kızartmak için genel olarak kullanılan ilave yağlardan kaçınmak adına yiyeceklerinizi ızgara pişirmeyi ya da fırında pişirmeyi denemek faydalı olacaktır.

PİŞMİŞ UNLU GIDALAR

Unlu mamuller, özellikler önceden paketlemiş olan ve işlenmiş olanlar genelde kolesterol seviyenizi zamanla yükselten birçok bileşen içermektedir. Best, bu ürünler esas olarak hem yağlı hem de rafine karbonhidratla sebebiyle kolesterolü arttırmaktadır açıklaması yaptı. Kullanılmakta olan karbonhidratlar türü kandaki trigliseritleri yükseltebilir ve vücutta enflamasyona sebep olabilir, bu da kişileri sonunda arter hasarı riskine ve daha yüksek olan bir kolesterol birikim riskini arttırabilir.

İŞLENMİŞ KIRMIZI ET

Sosis, şarküteri eti, pastırma gibi işlenmiş olan etlerin, diğer birçok et türüne göre doymuş yağ ve sodyum bakımından çok daha yüksek olduğunu bilinmekte. Bu durum da onları kolesterol seviyelerini izleyenler için özellikle zor bir duruma getirmektedir. Bu ve bahsi geçen besinleri tüketirken dikkatli olmak sağlığımız açısından oldukça önemli olmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.