Dünyaca Ünlü İlişki Uzmanı Açıkladı: İlişkide En Sık Görülen 5 Sorun!

Dünyaca Ünlü İlişki Uzmanı Açıkladı: İlişkide En Sık Görülen 5 Sorun!
Dünyaca ünlü ilişki uzmanı Hayley Quinn Bir ilişkide olmanın en zor 5 yanı ve bunların üstesinden nasıl gelineceği hakkında ipuçlarını paylaştı! İşte o 5 sorun ve çözüm yolları…

Flört uzmanı Hayley Quinn, "En büyük sorunlardan biri, bir flörtün ne zaman kararlı bir ilişkiye dönüştüğünü belirlemeye çalışmaktır" diyor. “Aşık olmak heyecan verici kısımsa, aşık olmak zor kısımdır.”

İlişkiler çok çalışma gerektirir. Ve birisiyle uzun süreli, derin ve anlamlı bir bağ kurmanın yolu her zaman çekici ya da eğlenceli olmayabilir. İlişkilerdeki çoğu insanın şu ya da bu aşamada deneyimleyeceği birkaç yaygın zorluk vardır.

The Independent’a konuşan Hayley Quinn, sorunları nasıl belirleyeceğinizi ve en önemlisi, bunların üstesinden nasıl gelebileceğinizi anlattı.

1. Karşılıklı saygı

Kulağa apaçık gelebilir, ancak başka bir kişiyle hayatın gelgitlerinden geçerken, birbirinize duyduğunuz saygı düzeyinin değiştiği dönemlerle karşılaşmanız kaçınılmazdır. Ancak, Daria Kuss, eşinizin dünya görüşlerine, sınırlarına, ilgi alanlarına ve ailesine saygı duymamanın ciddi ilişki sorunlarına yol açabileceğini söylüyor.

"Partnerinizin farklı olabileceğine, farklı görüşlere ve ilişki gereksinimlerine sahip olabileceğine saygı gösterin" diyor.

Onları değiştirmeyi ummak gerçekçi bir strateji değil ve uzun vadede muhtemelen başarısız olacak. Her zaman her konuda hemfikir olmayabileceğinizi kabul edin ve kim oldukları ve hayatınızdaki rolleri için minnettar olun.”

2. İlişkiyi tanımlama

Flört uygulamalarının ortaya çıkışı sayesinde, kiminle ilişki içinde olmak istediğimiz konusunda her zamankinden daha fazla seçeneğimiz var. Yeni bir tarih tam anlamıyla sadece bir kaydırma uzağınızda.

Ancak bu, biriyle gerçekten bir ilişkiye girdiğinizde bunu zorlaştırabilir, çünkü her iki partnerin de artık sadece gelişigüzel çıkmadığınızı anlaması daha uzun sürebilir.

Flört koçu Hayley Quinn, "Modern ilişkilerdeki en büyük sorunlardan biri, bir flörtün ciddi bir ilişki haline gelip gelmediğini ne zaman anlayacağınızdır" diyor. Böyle durumlarda, nerede durduğunuzu doğrulamak için bir konuşma yapmanız gerektiğine dikkat çekiyor.

İlişkiyi tanımlayabileceğiniz aşamaya gelmek için Quinn, diğer kişinin bağlılık konusundaki duruşunu size nasıl anlattığını dikkatle dinlemeniz gerektiğini öğütlüyor.

Quinn, "Şu anda ciddi bir şey aramadıklarını söylerlerse, sözlerine güvenin. İkinci olarak, bağlılık konusunda sizinle aynı değerleri paylaşan insanlarla ortaklık kurmaya odaklanın. Sırf hoşunuza giden biriyle tanıştınız diye, aramaya başladığınızdan daha azını istediğinize kendinizi inandırmaya çalışmayın."

3. İletişim eksikliği

Bir partnerle etkili bir şekilde iletişim kuramamak, tartışmaların en sık nedenlerinden biridir. Çoğunlukla birinin sizi dinlemediğini hissettiğinizde ne kadar sinir bozucu olabileceğini bir düşünün.

İletişim eksikliği veya yanlış iletişim olsun, iletişim sorunlarını çözmek için psikolog Kuss konuşmaya, aktif dinlemeye ve diğer kişinin söylediklerini başka kelimelerle yorumlamaya zaman ayırmanızı öneriyor.

"Suçlamaktan kaçının" diye ekliyor ve bunun işleri daha da kötüleştireceğini belirtiyor. "Başkalarının duygularına ve ihtiyaçlarına karşı açık ve saygılı olun."

4. Bire bir zaman geçirmek

Hepimiz meşgul insanlarız, bu nedenle, sosyal takviminiz biraz fazla dolu olduğunda, ara sıra bir ilişkinin, özellikle de uzun vadeli bir ilişkinin yarıda kalmasına sebep olmak sandığımızdan kolay olabilir.

Quinn, tüm ihtiyaçlarımızı tek bir kişi aracılığıyla karşılayamayacağımızı belirtiyor. Ve ilişkilerin, her iki tarafın da bağımsız faaliyetlerden ve arkadaşlardan zevk alması için yeterli alanı tanıması gerektiğini söylüyor.

Ancak, bire bir görüşme sıfıra yakın bir noktaya geldiğinde, ilişkiler fiziksel ve duygusal yakınlıktan yoksun kalmaya başlayabilir. Başka bir deyişle, partnerinizle geçirdiğiniz tek zamanın televizyon karşısında veya ikinizin de bulaşık yıkarken olduğu bir noktaya gelmek istemezsiniz.

“Düşük frekansa geçmeyi ve teknolojiden uzaklaşmayı deneyin! Quinn, “Yürüyüşe çıkın (bu genellikle duygusal olarak samimi konuşmaları kolaylaştırır), bir bulmaca oluşturun, hatta telefonlarınızı güvenli bir şekilde kapatarak veya uçak moduna geçirerek birlikte bir ziyafet çekin" diyor.

5. Fiziksel yakınlık

Partnerinizle fiziksel yakınlığınız açısından bir “kuraklık” yaşıyorsanız ki bu yaygın bir durumdur, ilişkide başka sorunlara neden olabilir.

Psikolog Kuss, "Seks ve fiziksel temas, güven inşa eden ve çiftleri birbirine yaklaştıran 'aşk hormonu' olan oksitosini üretir.” diyor. Bu nedenle, ortaklar arasında belli bir yakınlık düzeyinin korunması tavsiye ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.