Sararmış Ya Da Kireçlenmiş Tuvalet Taşları İçin Çözüm Yolları Açıklandı! İşte O Yollar!

Sararmış Ya Da Kireçlenmiş Tuvalet Taşları İçin Çözüm Yolları Açıklandı! İşte O Yollar!
Ev hanımları dikkat! Sararmış ya da kireçlenmiş tuvaletleriniz için bu yolları deneyin! Temizlik uzmanlarından tuvalet taşı yeni görünümü için yöntemler! İşte detaylar...

Ev hanımlarının en büyük sorunlarından biride tuvalet temizliğidir. Özellikle temizlenmesine rağmen sararmış tuvaletler oldukça uğraştırıcı olmaktadır. Bu durumu çözmek için zararlı pek çok kimyasal kullanılmak zorunda kalınır. Ancak bu yöntemleri deneyerek zararlı kimyasallar kullanmadan sadece 10 dakika içinde tuvalet temizliğinizi yapabilirsiniz!

Tuvalet taşlarında zaman zaman sararmalar ve tüm çabalara rağmen kireç görülebiliyor. Kireçlenmiş olan tuvalet taşları da oldukça kötü bir görüntü bırakıyor. Sanki hiç temizlenmemmiş bir izlenim bırakan tuvalet taşlarına sizin için birkaç tane çözüm yolu derlerdik! Bu yollarla sararmış ve kireçlenmiş olan tuvalet taşlarınızı eski görünümüne kazandırın!

TUVALETTE KİREÇLENMEYİ GİDERMEK İÇİN

BEYAZ SİRKE

Eğer tuvaletinizde kireçlenmeyi gidermek istiyorsanız, sirle kullanımı bu anlamda oldukça faydalıdır. 1 litre kadar seyreltilmemiş beyaz sirke alın ve kâseye dökün. Tuvaletin, her yerini aldığınızdan iyice emin olun. Bu işlemin ardından beyaz sirkenin tuvalete tutunduğundan emin olmak adına biraz beklemek iyi olacaktır. Daha çok beyaz sirke içeren bir tuvalet fırçası yada ovma süngeri kullanarak tuvalet taşını ovun. İşlemin ardından bütün kalıntıları gidermek için iyice yıkayın. Bu uygulamayı tuvalet taşınız yeni gibi parlayana kadar tekrarlayabilirsiniz!

ZIMPARA KAĞIDI

Orta taneli zımpara kâğıdı ile başlayarak tuvalet taşınızı fırçalayın. Kireçlerden iyice temizlenene kadar bu işleme devam edin. Haznede herhangi bir çizim olmaması için çok fazla baskı yapmayın. İnce taneli kullanarak, lekelerden tamamen kurtulana kadar tuvaletin içini parlatmaya başlayabilirsiniz. İşlem sonrasında kalıntılardan kurtulmak için tuvaleti iyice yıkayın ve tuvaleti her zaman yaptığınız gibi temizleyebilirsiniz.

COLA DÖKÜN

Tuvalet temizliği konusunda oldukça yaygın bir efsane vardır. O da tuvalet için kola dökmektir. Bu durum herkes tarafından bilinir. Bilinen bir efsaneye göre bir şişe kolayı klozete dökmek ve gece boyunca da bırakmak kireci temizler. Bu yolu deneyen pek çok kimsede tuvalette yeni görünümü yeniden kazandığını söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.